In This Moment – Ritual

Det som får mig att fastna för en platta är ett bra intro, vilket Ritual har. Tillsammans med omslaget och inledande spåret ”Oh Lord” sätter det tonen för bandets sjätte studioalbum. Ritual känns inte lika aggressiv som sina föregångare, men jäklar vad starkt albumet är. Det har integritet, och en mörk sådan. Marias mångfacetterade röst pendlar mellan starkt och skört, slits och förvandlas. Tekniken ger bäst effekt i de låtar som är dubbelbottnade, som ”Oh Lord” och ”Half God Half Devil”. Den energiska dängan ”Black Wedding” blir en frisk fläkt i kontrast till sina melankoliska föregångare. Att just Rob Halford fick rollen som ’Priest’ känns inte som ett sammanträffande. Vidare är låtarna välskrivna, särskilt ”Roots” har en text som fattar tag i åhöraren. De elektroniska tilläggen i musiken bidrar också till en bra musikupplevelse, även om det känns lite vågat i ”Black Wedding”.

Albumets överraskning är covern på Phil Collins ”In The Air Tonight” som bandet på något sätt lyckas sätta sin egna prägel på. ”No Me Importa” är skivans svagaste spår.

Det blir lite för mycket förinspelat ”mystiskt tal” till låtarna kan jag tycka. Charmen går om intet när det överanvänds, men det är det enda jag känner mig skeptisk till. In This Moment are still going strong!

Artist: In This Moment
Titel: Ritual
Skivbolag: Roadrunner Records
Betyg: 4/5

Relaterat:

NY VIDEO: In This Moment – Roots
2017-11-02 – Evelinda Gustavsson


Ämnen

in this moment

21 Shares
Share18
Tweet
Buffer3