ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Imperial State Electric – Pop War (8.0)

4 Shares

Imperial State_Electric_Pop_War

Band: Imperial State Electric
Titel: Pop War
Genre: Rock
Skivbolag: Psychout Records
Releasedatum: 2012-03-09
Betyg: 8/10

När Nicke Andersson, ett av Sveriges största musikgenier genom tiderna,  grundare av bland annat Entombed och The Hellacopters, valde att lägga ner just The Hellacopters år 2008 efter 14 år och 7 fullängdsalbum så trodde åtminstone jag att Nicke skulle satsa på sitt dödsmetallprojekt Death Breath eller kanske starta något helt nytt projekt i någon annan genre än den som The Hellacopters figurerat i.


Jag hade delvis rätt.

Ett nytt projekt blev det. Dock så var stilen märkbart lik den som The Hellacopters kört i alla år. Den värsta frenetiska rocken från The Hellacopters tidiga alster kanske inte fanns närvarande, men likheterna med det senare ”mid tempo-Hellacopters” vars sound lanserades runt år 2000 i och med releasen av plattan High Visibility var slående. En smula märkligt att lägga ner ett band för att bilda ett nytt band som spelar exakt samma musik som det gamla kan man ju kanske tycka, men när resultatet blir så jävla bra som Imperial State Electric känns det faktiskt helt okej. Tillsammans med Dolph De Borst från The Datsuns på bas, Tobias Eriksson från Captain Murphy på trummor och Tobias Egge på gitarr släppte Nicke Anderssons Imperial State Electric sin självbetitlade debutplatta år 2010 med gästartister som Dregen, Anders Lindström från The Hellacopters och Robert Persson från Dundertåget. Denna platta var en av de absolut bästa som släpptes år 2010, så mina förhoppningar på uppföljaren Pop War var minst sagt skyhöga.

De första gångerna jag hörde Pop War var jag helt begeistrad och fullt övertygad om att den var bättre än debuten, men efter någon vecka insåg jag att detta förmodligen berodde en hel del på nyhetens behag och glädjen över att äntligen få lite nya ISE-låtar att lyssna på efter att jag lyssnat på debuten och EPn In Concert i timme efter timme under dessa snart två år. När dessa inledande känslor av extas lagt sig så kunde jag äntligen börja lyssna på Pop War med ett fritt sinne. Det jag då kom fram till var att Imperial State Electrics melodiska rock & roll är oerhört kompetent framförd och catchig till tusen även på denna platta, meeen… Låtarna är inte riktigt lika bra som på debutplattan, tyvärr, men med tanke på Nicke Anderssons löjligt grymma sinne för att skriva bra musik lär Pop War ändå vara bättre än 95% av allt annat som kommer recenseras av oss här på Rocknytt i år.

Köp genast!

Bästa låt: Narrow Line

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter