ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Legacy of Emptiness – Over the Past

Det norska bandet Legacy of Emptiness har en lång historia bakom sig inom black metal scenen. De startade som Permafrost år 1995 som senare byta namn till Ancestral Legacy. Ancestral Legacy existerar än idag men det är med original line-upen från Permafrost som Legacy of Emptiness har skapats. Vilket i sin tur gör Legacy of Emptiness mer av en fortsättning på Permafrost än vad Ancestral Legacy är, intressant historia!

Norsk black metal är fylld med kvlt så det är ganska skönt att ibland få höra black metal som valt den mer symfoniska och melodiska vägen, vilket gör att de har mer gemensamt med Dimmu Borgir än t.ex. Taake eller Immortal. Med det sagt så skiljer sig Legacy of Emptiness mycket även från Dimmu Borgir. Det är här Permafrost bakgrunden kickar in då det är en hel del doom atmosfärisk musik och dystra låttexter som bjuds på i Over the Past. Mindre episka orkestrar och over-the-top produktion som ofta Dimmu levererar men istället mer likheter med Svenska Netherbird.

Det har gått sex år sedan Legacy of Emptiness släppte sin självbetitlade debut men mycket känns igen. Over the Past har spöklika vackra melodier som sätter klorna i dig med en känsla av sorg och förtvivlan. Mycket likt vad ett annat band från samma skivbolag Black Legion Records gör väldigt bra, nämligen Mist of Misery, fast då med den där Netherbird känslan. Låtar som Reminisce och Four Hundred Years är bland de bästa symfoniska black metal låtarna jag hört under hela året vilket även visar bandets stora erfarenhet. De kan helt enkelt detta efter över 20 år inom branschen. Där finns tyvärr ett par låtar jag inte riktigt fastnade för som Drawn by Nightmares som drar ner på betyget något, men i det stora hela är detta 48 minuter med grym metal.

Det finns inte mycket att klaga på om Over the Past. Ett väldigt bra album som jag är säker på kommer hitta sin väg in bland många svarta själars skivsamling. Black Lion Records fortsätter att överraska mig med solida black metal releaser och jag kan bara hoppas att de fortsätter med det.

Legacy of Emptiness – Over the Past
[yasr_overall_rating]

Artist: Legacy of Emptiness
Titel: Over the Past
Genre: Symphonic Black Metal
Skivbolag: Black Lion Records
Speltid: 48:45
Releasedatum: 2017-06-12
Betyg: 3/5
Bästa låt: Four Hundred Years

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER