NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Alice Cooper – Paranormal

58 Shares

Skräckmästaren har förnyat sig själv otaligt många gånger genom karriären. Vissa uppdateringar av Vincents figur har varit av godo, andra så usla att man trott att plattan skulle bli spiken i kistan för hans karriär. Därför är jag alltid lika försiktigt förhoppningsfull när Alice Cooper avtäcker ett nytt album.

”Paranormal” låter mer 1977 än 2017. Den starka öppningslåten skingrar en kuslighet som lägger sig som en skugga över de övriga spåren. Stråkinstrument som skär sig och funkiga blåsinstrument sätter tonen – ljudbilden är dessutom minst sagt lortig och mörk. Den som suktar efter nostalgi kommer att bli tillfredsställd. Vad chockrockaren nog behövde var lite nytt blod i form av den svenske låtskrivaren och gitarristen Tommy Denander. Ironiskt nog är bonusspåren – framtagna tillsammans med delar av originaluppsättning – de minst minnesvärda låtarna på skivan.

Men att Alice Cooper väljer att vrida tillbaka klockan är egentligen ingen nyhet. Han och demonproducenten Bob Ezrin (som även producerat denna platta) gjorde det redan på ”Welcome 2 My Nightmare” (2011). Fast då kändes det mer som ett krampaktigt och forcerat beställningsjobb. ”Paranormal” är däremot herr Coopers svängigaste album sedan ”Hey Stoopid” (1991).Alice Cooper – Paranormal 1

Band: Alice Cooper
Titel: Paranormal
Genre: Rock
Skivbolag: Ear music
Releasedatum: 2017-07-28
Betyg: 3/5
Bästa låt: Paranormal

58 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!