ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Origin – Unparalleled Universe

Det har blivit dags att recensera ett av de största namnen inom brutal technical death metal, Origin. Ett band som har välsignat oss vanliga dödliga med några utomjordiskt bra plattor sedan de grundades 1997. Unparalleled Universe är Origins sjunde fullängdare, något väldigt få band inom genren ens är nära att komma upp i. Finns mycket erfarenhet hos dessa herrar med andra ord. Med tunga album så som Antithesis och Omnipresent i färskt minne hur står sig Unparalleled Universe gentemot dessa klassiker?

Måste säga att det är rätt galet att Origin fortfarande har ångan uppe, sju album och 20 år in i deras karriär. Med det sagt så saknar jag något från plattan. Var är Wrath of Vishnu, The Aftermath eller All Things Dead känslan? Origin har lagt ribban så pass högt att även om detta är en bra skiva står den sig inte riktigt i toppen av deras diskografi. I ärlighetens namn är det väldigt svårt att recensera skivor som denna. Ska ett band bli straffat för att de släppt några av de bästa techdeath plattorna som finns och uppföljarna inte lever upp till de höga förväntningarna? Hade detta varit en debut eller från nästan vilket annat band som helst inom genren hade det låtit mer i stil med ”oh herregud vad bra detta är! Detta bandet kommer bli riktigt stora om några år ska ni se!”. Jag vet inte riktigt… Eftersom jag mycket väl vet vad Origin är kapabla till så hade jag lite högre förväntningar. En bra platta är inte tillräckligt i år när en uppsjö av tunga akter som Broken Hope, Suffocation, Dying Fetus och Decrepit Birth släpper nytt. Då krävs det mer.

Mithridatic, Dajjal, Burden of Prescience och Origins längsta låt de någonsin släppt Unequivocal är höjdpunkterna från plattan. Framför allt Unequivocal får en att gå i ”headbang mode” och visar Origin i grym form. Unparalleled Universe är en bra skiva som alla Origin fans borde skaffa. Som jag nämde innan, de har det fortfarande i sig. Jag hoppas bara de har mer brutalitet att släppa loss, vissa låtar har helt enkelt för lite manglande och saknar det där lilla extra från dem för att ge högre betyg.

Origin – Unparalleled Universe
[yasr_overall_rating]

Artist: Origin
Titel: Unparalleled Universe
Genre: Technical Death Metal
Skivbolag: Agonia Records
Speltid: 40:54
Releasedatum: 2017-06-30
Betyg: 3/5
Bästa låt: Unequivocal

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER