ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Streamline – Streamline

9 Shares

Det är något med band som skivdebuterar år 2017, det är ju en ”svår” tid vi lever i och har man inte det där lite speciella är det svårt att särskilja sig ur mängden. Men ibland så hittar man dessa guldglimtar i det stora musikhavet och man blir liksom varm om hjärtat och tänker att det trots allt finns hopp om musiken i framtiden.

Jag fick chansen att recensera en skiva där jag verkligen hade NOLL koll på hur det låter när jag fick den. Det är en större utmaning än vad man tror faktiskt. Man har liksom inga förväntningar, man vet inte riktigt vad man ska lyssna efter och vad man kommer mötas av när första tonerna ska inleda.


Streamlines skivdebut har trots att de funnits sedan 2014, inte sett dagens ljus förrän idag. Ett drag som med facit i hand känns helt rätt, med tanke på bandets genomtänkta sound och välarbetade skiva. Det låter minst sagt hungrigt och lovande. Delarna finns där i melodierna, texterna, gitarrslingorna.

Under månadens gång, med start den 20:e juli, kommer låtarna en efter en att nå publiken. Jag förstår valet av att göra så, men som lyssnare kommer man under tiden gå miste om helheten av skivan. En av Streamlines fördelar är nämligen att den håller ihop så himla bra, jämn nivå rakt igenom. Jag saknar dock tydliga toppar och kan tycka att musiken lider av en viss anonymitet när det saknas delar i låtarna som får dem att sticka ut och verkligen fästa sig fast i minnet hos lyssnaren.

Skivdebuten består av 11 spår och när inledande ”Freerider” dundrar igång så vet man direkt att det här är något som kommer gå hem hos alla fans av klassisk hårdrock. Otaliga gånger kommer jag på mig själv tänka på att det är såhär modern hårdrock ska låta: tydligt influenserat av de gamla hjältarna i Purple och Rainbow men med en lagom gnutta modernitet.

Helt klart godkänd skivdebut av ett mycket lovande band. Frågan är bara hur toppar man detta? Men vafan, det tar vi sen! Lyssna och njut!

Streamline – Streamline


Artist: Streamline
Titel: Streamline
Genre: Hårdrock
Speltid: 47 minuter
Betyg: 3
Bästa låt: Get What’s Coming

Streamline - Streamline 3

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter