ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Father of Serpents – Age of Damnation

Från Serbien kommer det ett nytt goth doom metal band i samma anda som My Dying Bride, Saturnus, Paradise Lost och framför allt Moonspell. The Father of Serpents består av medlemmar från Serbiens kanske lite kändare namn som The Hell, Tamerlan, Raid Delay och Consecration. Tillsammans har de skapat musik vars skönsång och berättande i låtarna får mig att dra många paralleller till Moonspell men även Paradise Losts äldre plattor med gitarrspelet och growlandet. Detta är en bra grund att stå på när man vill bygga sig ett namn inom doom genren.

Tyvärr så har jag då aldrig riktigt förstått charmen med Moonspell vilket då leder till att de elementen The Father of Serpents har som verkligen skriker Moonspell faller rätt så platt för mig. Jag hade betydligt hellre sett dem köra mer mot Paradise Lost hållet, mindre skönsång och berättande utan ge mig mer growl så blir jag nöjd. Framför allt eftersom Tamerlans growling påminner mig en hel del om Tomi Joutsen från Amorphis, vilket är ett av mina favorit band. Ingen av låtarna sticker egentligen ut fast de två första låtarna på plattan The Walls of No Salvation och The Flesh Altar var en bra start som fick mig att hoppas på att detta kunde vara en dold juvel. Age of Damnation faller dock på att det är för många låtar på skivan jag inte riktigt klarar av för att riktigt uppskatta den. Visst The Afterlife Symphony är grym med vackert fiolspel och grymt gitarrsolo som gör det till en höjdpunkt men det räcker inte. Jag kan definitivt rekommendera Age of Damnation till goth fans som älskar Moonspell, men eftersom jag själv inte gör det så var detta lite av en miss för mig. Även om jag hade gillat Moonspell så är här ett par halvdana låtar för många på albumet för att jag ska återvända till Age of Damnation under en snar framtid.


Som en debut visar detta att The Father of Serpents har potential och jag hoppas deras uppföljare är jämnare och tar bandet i rätt riktning. Men det hjälper inte idag.

The Father of Serpents – Age of Damnation

Artist: The Father of Serpents
Titel: Age of Damnation
Genre: Gothic/Doom Metal
Skivbolag: Satanath Records
Speltid: 56:26
Releasedatum: 2017-06-19
Betyg: 2/5
Bästa låt: The Afterlife Symphony

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link