ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

King of Asgard – :taudr:

Detta är en av de plattorna jag väntat ett bra tag med innan jag recenserade den. Du kanske undrar varför? Jo för jag har varit tvungen att kyla ner mig lite innan jag gett :taudr: mitt omdöme. Anledningen till detta är att King of Asgard är ett band jag verkligen gillar och håller i hög aktning när det kommer till viking metal, tillsammans med band som t.ex. Thyrfing, Månegarm och Amon Amarth. Med det sagt så har jag nu lyssnat på :taudr: ett antal gånger och jag får en bra upplevelse varenda gång! Innan du ens börjar lyssna på skivan bör du göra dig själv en tjänst och hålla upp lite mjöd, öl och lite snacks vid sidan om för att förbereda dig inför ett plundringståg.

För er som inte vet vilka King of Asgard är så är de skapelsen från en av legendariska Mithotyns gamla medlemmar Karl Beckmann. King of Asgard håller vikingafanan högt och de har sedan starten 2008 stått för högkvalitativa plattor, där deras fjärde offergåva till Tyr självklart även den levererar.

Minnet av Mithotyn lever vidare med King of Asgard och :taudr: är den skivan som varit mest lik Mithotyns gamla alster bland annat i och med mer folk musik inslag. Med ett stort intresse av både metal och vikingar kan du helt enkelt inte få för mycket av King of Asgard i ditt liv. Ut av de fem låtarna :taudr: erbjuder är det inte en enda jag inte gillar. Varav två av dessa är riktiga King of Asgard klassiker för mig redan, :Taudr: och Upon Raging Waves. Upon Raging Waves är en gammal Mithotyn cover som King of Asgard gör helt galet bra, en grym hyllning till bandet som de drar mest influenser ifrån.

Kort och gott om du är ute efter en vikingaresa så är :taudr: plattan du behöver ha i år. I alla fall fram tills Ereb Altor kommer ut med Ulfven då blir det lite konkurrens! Är du ett Mithotyn fan? Bra då är detta det närmaste du kan komma! Gillar du King of Asgards gamla plattor? Härligt här får du mer av samma grymma musik som endast möjligen ….to North i deras diskografi kan slå.

King of Asgard – :taudr:
[yasr_overall_rating]

Artist: King of Asgard
Titel: :taudr:
Genre: Viking/Death Metal
Skivbolag: Trollmusic
Speltid: 33:13
Releasedatum: 2017-03-17
Betyg: 4/5
Bästa låt: Upon Raging Waves

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER