ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Svartsyn – In Death

Från helvetets avgrund reser sig Svartsyn för att återigen ge oss levande en dos av sitt mörker. För den svenska black metal scenen har Svartsyn haft en väldigt stor roll och kan beskrivas som ett kultband med sitt ondskefulla traditionella black metal sound som vi alla älskar. Ursprungligen gick Svartsyn under namnet Chalice och skapades 1991, vilket gör bandet ett av de äldsta inom genren som fortfarande är aktiva. In Death är Svartsyns nionde album, något väldigt få band kan stoltsera med. Med det sagt är det faktiskt rätt sjukt och svårt att greppa att ett band med Svartsyns katalog inte är kända för en större skara än de är idag. Inte bara på grund av antalet skivor de släppt, men även baserat på hur inflytelserika de varit för många band.

Fans av Svartsyn kommer känna sig som hemma med In Death. Det är precis så brutalt och ödeläggande mörkt som det alltid varit, exakt så som underground black metal ska vara. Låtskrivandet är vad jag förväntade mig av In Death med mycket fokus på död, satanism och mörker. In Death är ett album som växer ju mer du lyssnar på det. Till en början lite svag kan tycka men med en stark slutspurt (Black Thrones of Death och Exile in Death är klockrena) ger skivan mig en bra eftersmak och behovet av att jag vill höra mer.

Gillar du gedigen svensk black metal kommer du garanterat tycka In Death är en av årets höjdpunkter då plattan fångar några av Svartsyns bästa ögonblick och har många likheter med andra svenska legendarer så som Ondskapt, Arckanum och Ofermod. Om man ser till Svartsyns gamla plattor står sig denna rätt bra till men jämfört med min favorit Timeless Reign finns det lite kvar att önska, lite mer ilska och tryck i låtarna så hade In Death fått ännu högre betyg.

Svartsyn – In Death
[yasr_overall_rating]

Artist: Svartsyn
Titel: In Death
Genre: Black metal
Skivbolag: Agonia Records
Speltid: 46:22
Releasedatum: 2017-06-09
Betyg: 3/5
Bästa låt: Exile in Death

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER