ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

HerezA – I Become Death

12 Shares

Skapades 2014 av duon Slobodan Stupar (gitarr, bas, trummor och sång) och Ivan Kovačević Kova (sång) i Kroatien, då två-manna bandet jobbade snabbt på att släppa sin debut Misanthrope som släpptes redan året efter. Sedan dess har de jobbat på att släppa sin uppföljare I Become Death, ett album som förhoppningsvis kan sätta Kroatien på dödsmetal-kartan detta året.

Är du på jakt efter aggressionen från punk och dödsmetal som tillsammans skapar något underbart i någon slags symbios? Då är detta skivan du behöver i ditt liv. Jag hade hört från olika håll att detta är en grym platta och redan på öppningslåten I Become Death blev jag överväldigad. Detta är inte bara en grym skiva, detta är ett dödsmetal-mästerverk! Slobodan och Ivan trycker ner min hjärna i en mixer med sina förkrossande riff och fullständigt brutala styrka. Man hör att här finns influenser från dödsmetal av den gamla skolan, så som Entombed och Obituary, då låtar som Jebem vas u usta ladna och Homo homini lupus est (japp, de har låtar på kroatiska) spelas upp. De lyckas för tusan även trycka in ett vackert, långsamt och melodiskt intro till Tombcrawler bara för att de kan. Deras influenser slutar inte där! Jag törs säga mig höra bitar från Aborted, Anaal Nathrakh och även grindcore a la Carcass. Detta är helt enkelt väldigt tunga grejer och du borde vara förberedd på det innan du lyssnar igenom skivan. Inte ens den klassiska ölen i handen räcker utan du rekommenderas ha en hink vid dig eftersom du kommer ha en viss substans rinnandes ur öronen.


HerezA har inte bara lyckats med att leverera ett av de bästa dödsmetal-albumen för i år, utan ett av de bästa albumen du kommer höra överhuvudtaget. Det är rått, brutalt mangel fullt med headbanging-hits som har en stor variation av stilar som de lyckas mixa samman med perfektion. HerezA har fått sig själva ett nytt fan och har absolut satt Kroatien på metalkartan för mig.

HerezA – I Become Death

Artist: HerezA
Titel: I Become Death
Genre: Death metal
Skivbolag: Godz ov War Productions
Speltid: 28:49
Releasedatum: 2017-02-13
Betyg: 4/5
Bästa låt: Tombcrawler

HerezA - I Become Death 1

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter