CD

Alestorm – No Grave But The Sea

Allt är som det ska vara. Lika säkert som att prästen avslutar med Amen efter att ha läst Fader Vår i kyrkan så bjuder Alestorm på en platta fylld med musik som för tankar till pirater, hav och alkohol. Och precis som på föregångaren “Sunset on the Golden Age” så handlar det om musik som visar att bandet behåller glimten i ögat. Alestorm är ett band fyllt av charm och i låtar som “Mexico” och “To The End Of The World” är det dessutom förbannat bra.

Jag antar att plattan kommer att snurra en del på fester runt om i detta land under sommaren men då rekommenderar jag den andra versionen av plattan. Den version där sången är utbytt med hundskall. Det är precis den humor som jag förespråkar och att få höra “Fucked With An Anchor for Dogs” är något som jag gärna drar på smilbanden åt. Att bara komma på tanken att spela in en version av plattan med hundskall i stället för sång är ett bevis på att bandet har en självdistans till det man gör som inte många andra band har.

Frågan är dock hur många plattor Alestorm kan köra med detta koncept utan att det blir uttjatat. Just nu kommer de undan med det hela för låtarna i sig är relativt starka och det känns som att man trots allt inte upprepar sig alltför mycket.Alestorm – No Grave But The Sea

Artist: Alestorm
Titel: No Grave But The Sea
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2017-05-26
Betyg: 3
Bästa låt: Mexico

Relaterade artiklar

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN