ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Treat – The Road More Or Less Traveled (Live)

Treat skivdebuterade redan 1985 med plattan “Scratch And Bite” men det är inte förrän nu som man släpper ett livealbum (då bortser vi från bonus-dvd’n som medföljde “Scratch And Bite” när den återutgavs). Jag brukar säga att liveplattor ska recenseras eftersom det blir en annan sak än en vanlig Best Of-samling. Låtarna framförs på ett annat sätt och man får en liten inblick i hur ett band uppträder på scen med mellansnack.

Den här plattan blir jag dock en aning kluven till eftersom livekänslan försvinner en hel del när man i princip bara hör publiken mellan låtarna. Att låtarna är fantastiska är det ingen tvekan om. Det handlar trots allt om Sveriges bästa hårdrocksband genom tiderna om ni frågar mig och det går inte att misslyckas när man i repertoaren har låtar som “Conspiracy”, “Better The Devil You Know”, “Papertiger”, “World Of Promises”, “Roar” och den helt fantastiska “Skies Of Mongolia”. Skulle jag endast sätta betyg på låtarna så är detta den mest givna fempoängaren i år.

Nu förtas känslan som sagt av att det faller en aning platt som liveplatta eftersom livekänslan inte riktigt vill infinna sig. Men har man aldrig lyssnat på Treat så är det en utmärkt inkörsport till oerhört bra melodiös hårdrock.

Treat – The Road More Or Less Traveled (Live)

[yasr_overall_rating]

Artist: Treat
Titel: The Road More Or Less Traveled
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Frontier Records
Releasedatum: 2017-04-21
Betyg: 3/5
Bästa låt: Skies Of Mongolia

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER