ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Flogging Molly – Life Is Good

När Flogging Molly efter sex långa år äntligen släpper en ny skiva var jag nog inte den enda som var förväntansfull. Jag förälskade mig i bandet på Sweden Rock 2009 och har sen dess följt dem. Kanske inte slaviskt, men i alla fall lyssnat på allt nytt som de har släppt.

De inledande spåren på ”Life Is Good”: ”The Hands of John L.Sullivan” och ”Welcome To Adamstown”, är så klassiskt Flogging Molly som det bara går att bli, även om de kanske inte är riktiga fullträffar som klassikerna ”Tobacco Island” och ”Drunken Lullabies”. Så långt känns musiken igen, men det är en känsla som inte håller i sig särskilt länge. För på resten av ”Life Is Good” har nämligen Flogging Molly frångått de snabba punktrummorna och lagt mer krut på själva låtarna. ”Reptiles (We Woke Up)” är en svulstig och allsångsvänlig rockdänga som skriker mer arena-rock än en svettig pub och titelspåret är en ballad som får tankarna att gå till Johnny Cash.

Det absolut starkaste på denna skiva är utan tvekan Dave Kings röst och låtskriveri, som är precis lika spiksäkert som alltid. Det är de ingredienserna som gör att Flogging Molly höjer sig lite över de andra banden i genren och med ”Life Is Good” så behåller de den platsen. För skivan kommer utan tvekan gå hem hos fansen, speciellt de som gillar de lite mer sombra spåren på bandens tidigare alster.

Flogging Molly – Life Is Good

Betyg:[yasr_overall_rating]

Artist: Flogging Molly
Titel: Life Is Good
Genre: Rock/Pop/Punk
Skivbolag: Caroline
Releasedatum: 2017-06-02
Bästa låt: Reptiles (We Woke Up), Last Serenade

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER