NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Danzig – Black Laden Crown

12 Shares

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller? Den som väntar på en nytändning för Glenn Danzig kommer hur som helst att få vänta i all evighet för det kommer med stor sannolikhet aldrig att inträffa.

Det här är förmodligen Danzigs mest gotiska, bluesigaste och tungsintaste album hittills. Dock målas det mycket svart på svart och plattan saknar dynamik, det enda spåret som sticker ut, åtminstone litegrann, är den balladaktiga ”The Witching Hour”. Annars känns resten av spåren bara som transportsträckor fram till den avslutande ”Pull The Sun”. Karaktäristiska Danzigriff och en känsla av undergång genomsyrar hela låten. Ett spår som inte kommer göra något Danzigfan besviken.

Glenn Danzig är dessutom ännu en rebell och gör saker fortfarande som han själv behagar, även gällande mixen av sin musik. Skivans ljudbild är en aning retro och disten har vridits på i produktionen. Denna kaliber av produktion fungerar alldeles utmärkt inom skränig punk (läs Misfits och Samhain) som hos till exempel hans coveralbum ”Skeletons” (2015). Men här känns det mest bara enerverande och amatöraktigt.Trist, livlöst och skröpligt är skivans tre ledord.

Danzig – Black Laden Crown

Artist: Danzig
Titel: Black Laden Crown
Genre: Heavy metal/Bluesrock
Skivbolag: AFM Records
Releasedatum: 2017-05-26
Betyg 2/5
Bästa låt: Pull The Sun

Danzig – Black Laden Crown 1

12 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!