ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Vandroya – Beyond The Human Mind

Man skall inte ändra på ett vinnande koncept, det är ett uttryck som hörs titt som tätt. Vandroya verkar också ha arbetat efter denna tes när de spelade in sitt senaste album “Beyond The Human Mind”.

När jag för drygt fyra år sedan recenserade Vandroyas debutalbum “One”, så var jag riktigt imponerad. När jag nu lyssnar på deras uppföljare,”Beyond The Human Mind”, så är det mycket som känns väldigt lika: En lätt symfonisk inledning, powermetal där sångerskan Daisa Munhoz sjunger så intensivt att även man själv blir andfådd, en ballad på gränsen till mello-varning… Likaså avslutas även det här albumet med en progressiv resa i bästa Symphony X-anda, och precis som på debutplattan så är det också det sista spåret som är det i särklass bästa.

Ärligt talat så blir jag lite besviken. Inte bara på grund av likheterna i upplägget mellan debutalbumet och uppföljaren, utan också för att det medföljande promobladet vittnade om att Vandroya på denna platta skulle spela mer uttalat progressivt. Med detta i huvudet så var min förhoppning när jag tryckte på play-knappen att jag skulle få höra fler låtar i klass med ‘Solar Nights’ från plattan One, eller som titellåten ‘Beyond The Human Mind’ från denna. Men riktigt så är det inte. För Vandroya har ingalunda ersatt någon power metal med progressiva tongångar, istället har de kompletterat powerlåtarna så att även de har fått mer uttalat progressiva inslag.

Efter att den första besvikelsen lagt sig, så måste jag dock erkänna att även detta album växer linjärt med antalet lyssningar som man ger det. Utöver ‘Beyond The Human Mind’ så är även ‘Time After Time’ och ‘You´ll Know My Name’ klara favoriter.
Men jag lyckas ändå inte bli fullt lika förtjust som när jag lyssnade på Vandroyas debutalbum.

Vandroya – Beyond The Human Mind

[yasr_overall_rating]

Artist: Vandroya
Titel: Beyond The Human Mind
Genre:Progressive power metal
Skivbolag: Inner Wound
Releasedatum: 2017-04-28
Betyg: 3/5
Bästa Låt: Beyond The Human Mind

Vandroya - Beyond The Human Mind 1

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER