ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Night Flight Orchestra – Amber Galactic

[media-credit name=”Omslag för CD (jewel case) och vinyl” align=”aligncenter” width=”500″]the night flight orchestra amber galactic[/media-credit]
Jag vet inte om detta är rätt ställe att göra avbön på men jag kommer ihåg att jag var kritisk till Night Flight Orchestras förra platta “Skyline Whispers”. Jag förstod inte hur den kunde hyllas både här och där utan jag satte på mig min buttra min och framhöll att det minsann inte var något vidare. Därför kände jag det som en utmaning att ta mig an och recensera deras senaste alster “Amber Galactic”. Nu skulle jag visa att det är jag som har haft rätt hela tiden var en av mina tankar. Kan ni gissa vad som hände?

Jo skickat till mig från Nuclear Blast kom en platta som knockade skiten ur mig om jag får använda såna ord. Där jag skulle sitta och le i mjugg och samtidigt säga vad var det jag sa blev det intet. Det blev i stället en 47-årig dalmas som satt som en fågelholk och konstaterade att det här var hur bra som helst. Det går inte att sätta fingret på vilken genre bandet tillhör heller utan det är bara helt fantastisk musik som strömmar ut i högtalarna. Ibland känner jag att det rockar hur fett som helst och i vissa låtar känner jag att detta hade passat så jäkla bra på konserten med Toto på Sweden Rock 2015.

Det radas upp ett pärlband med starka låtar från öppningslåten “Midnight Flyer” fram till “Jennie” som är plattans femte spår. Därefter kommer plattans svagaste del i form av “Domino” och “Josephine” som ändå håller bra klass. Och när man tror att allt krut är använt så dyker årets hittills bästa låt upp som gubben i lådan. Det blir svårt att överträffa “Something Mysterious” nämligen när det blir dags att summera hårdrocksåret 2017. Av detta har jag lärt mig att man ska aldrig avfärda musik innan man hört det och fan vet om inte den där “Skyline Whispers” skulle funka också om jag ger den en chans.

The Night Flight Orchestra – Amber Galactic

[yasr_overall_rating]

Artist: The Night Flight Orchestra
Titel: Amber Galactic
Genre: Rock
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2017-05-19
Betyg: 4/5
Bästa låt: Something Mysterious

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER