ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Wonderland – Seven Wonders And Four Little Miracles

wonderland

En del förlossningar tar längre tid än andra. Och skall man räkna tiden för den här helt från början, så tog det på sätt och vis faktiskt hela 12 år innan Wonderland stolt kunde visa upp ett friskt och välskapt album med namnet Seven Wonders And Four Little Miracles!
Att värkarbetet skulle ha tagit hela 12 år är dock en sanning med modifikation. Efter ungefär halva tiden så släpptes faktiskt halva albumet, Seven Wonders, även om den inspelningen ursprungligen bara hade varit en demo. Och i och med att det var en demo, så innehöll den inte allt det material som bandet hade tänkt skulle ingå på deras album. Seven Wonders mottogs väl, men bandmedlemmarna kände sig ändå inte nöjda eftersom plattan i deras ögon bara var halv. Det var ju något som saknades.
Sagt och gjort. Bandet bestämde sig för sju år sedan för att återigen gå in i studion, denna gång för att göra om och göra rätt. Låtmaterialet från Seven Wonders spelades in på nytt, och den här gången så fick de även med sig de avslutande fyra små miraklen på sitt album.

Wonderland uppger sig vara inspirerade av band såsom bland annat Saga, Yes, A.C.T, Kaipa, Genesis, Marillion… något som märks tydligt. Det är rockigt, bluesigt och progressivt om vartannat. Sångaren Klas Ling har en mycket bra röst som kan låta både raspig och mjuk. Gitarristen Pelle Andersson kryddar med det ena gitarrsolot bättre än det andra, och Bo Karlsson fyller på med fina keyboardslingor. Allting taktfast ackompanjerat av Joakim Jansson på trummor och Patrik Adiels på bas.


Texterna på Seven Wonders And Four Little Miracles både tänkvärda och intressanta. Men jag uppskattar även albumets många instrumentala partier, eftersom jag är en sån där person som tyvärr ibland “glömmer” att lyssna på texterna. De spår som jag uppskattar mest på albumet är bland andra Playing Your Game, In Too Deep, Afraid samt de instrumentala Youth och Falling.

Sammanfattningsvis så är Seven Wonders And Four Little Miracles ett imponerande och välarbetat album som jag rekommenderar varmt!

Wonderland – Seven Wonders And Four Little Miracles

Artist: Wonderland
Titel: Seven Wonders And Four Little Miracles
Genre: Symfonisk progressiv (hård)rock
Skivbolag: Independent
Releasedatum: 2017-03-02
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Falling

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link