ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Savage Messiah – Plague Of Conscience (8.0)

7 Shares

Plague-Of-Conscience

Band: Savage Messiah
Titel: Plague Of Conscience
Genre: Thrash Metal/Heavy Metal
Skivbolag: Earache Records
Producent: ?
Releasedatum: 2012-01-23
Betyg: 8/10

Plague of Conscience är Savage Messiah’s tredje fullängdare och första release sedan dem blev signade av Earache Records år 2010. Och till skillnad från att skicka plattan direkt till försäljning såg bandet istället till att den gick att ladda ner via Earache Records hemsida betydligt tidigare än den gick och hitta i butikerna. Med en lyrik som bygger på verkliga problem och situationer i samhället och thrashen som den huvudsakliga influensan är Savage Messiah här med en platta som redan nu kan glida in på listan över 2012 års toppsläpp!
 

“We sing about this because we believe in it. I mean, it’s fine to sing about zombies, big boobs and beer, but you got to really believe in it, and I don’t.” är vad vokalist och gitarrist Dave Silver säger angående bandets lyrik. Till skillnad från en del band idag bygger Savage Messiah’s lyrik på problem och situationer i dagens samhälle, vilket också infinner sig i att frontmannen själv är politiskt engagerad. Plague of Conscience är något mer nedtonad jämt emot föregående plattor, men trots att det tidigare thrashsoundet inte är lika tydligt och soundet är mer djupt och melodiskt så tyder inte det på en självklar försämring. Den starka lyriken och Dave Silver’s röst är bättre än någonsin, och det gäller även samtliga medlemmars storslagna insats på den instrumentala fronten. Här snackar vi gitarrsolon och basgång som sätter pulsen på högvarv och triggar igång musikorgasmen!
 


Förutom titelspåret är Six Feet Under The Gun, Carnival Of Souls, In Thought Alone och Beyond A Shadow Of A Doubt självklara guldklimpar på plattan. Det gäller även det sista och avslutande spåret, The Mask Of Anarchy, ett perfekt och tungt avslut på plattan med en “thrashballad”-känsla på det hela. Savage Messiah’s låtkonstruktion är förbannat välgjord och bra och det är något med bandet som genomsyrar känslan av en bris av grym och igenomtänkt metal. Bandet har vid flera tillfällen även påpekat att dem inte är ute efter skapa något som redan skapats, vilket kan kännas som lite av en tillfällig lättnad då många gärna vill skapa musik så som den lät då.
 

Unga engelsmän som lirar thrash med killer riffs, har Megadeth, Testament och Judas Priest som stora influensor och en frontman med hårsvall a lá Dave Mustaine som bär på en fullständigt briljant pipa. En beskrivning som får majoriteten av alla hårstrån på kroppen att resa sig. Med all rätt. 
 

Bästa spår: Plague Of Conscience

{youtube}6znFEJXBJLo{/youtube}

Låtlista:

01. Plague Of Conscience
02. Six Feet Under The Gun
03. Carnival Of Souls
04. In Thought Alone
05. All Seeing I
06. Beyond A Shadow Of A Doubt
07. Architects Of Fear
08. The Accuser
09. Shadowbound
10. The Mask Of Anarchy

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter