ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Days Of Jupiter – New Awakening

Days Of Jupiter - New Awakening 1

Sådär ja! Tredje gången gillt! Där satt den! Nu kan man pusta ut och konstatera att uppdraget är utfört. 2012 års Corroded- och Disturbed-osande Secrets Brought To Life var en stark debut som skapade mersmak. Men 2015 års alternativrockande Only Ashes Remain lämnade enbart en besk eftersmak och tron på bandet kändes bortblåst.

Nytt skivbolag och ett uppvaknande var tydligen den rätta medicinen, för nu står käftsmällarna uppradade och kraftfulla för att kunna gå på knock. Förra skivans missgynnande nytänk är skrotade och istället hörs både Alice In Chains och Disturbed med extra klös. För visst låter det amerikanskt, men för den sakens skull inte standardiserat anonymt.

Jan Hillis bästa insats hittills, en muskulös produktion och genomarbetade och jämna låtar får enbart positiv respons. Stora steg framåt och vips så kan många band se sig omkörda. Oktanosande Insane, snygga refrängen i Wasted Years och tilltalande versen i I Am Stone kommer de långt på. Visst är någon låt en del utfyllnad men på inga sätt störande. Om skivbolaget nu bara sköter korten rätt så borde Days Of Jupiter kunna surfa långt på denna välsvarvade våg.

Days Of Jupiter - New Awakening 2

Days Of Jupiter – New Awakening

[yasr_overall_rating]

Band: Days Of Jupiter
Titel: New Awakening
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Metalville
Releasedatum: 2017-04-28
Betyg: 4/5
Bästa låt: Insane

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER