Days Of Jupiter – New Awakening

Sådär ja! Tredje gången gillt! Där satt den! Nu kan man pusta ut och konstatera att uppdraget är utfört. 2012 års Corroded- och Disturbed-osande Secrets Brought To Life var en stark debut som skapade mersmak. Men 2015 års alternativrockande Only Ashes Remain lämnade enbart en besk eftersmak och tron på bandet kändes bortblåst.

Nytt skivbolag och ett uppvaknande var tydligen den rätta medicinen, för nu står käftsmällarna uppradade och kraftfulla för att kunna gå på knock. Förra skivans missgynnande nytänk är skrotade och istället hörs både Alice In Chains och Disturbed med extra klös. För visst låter det amerikanskt, men för den sakens skull inte standardiserat anonymt.

Jan Hillis bästa insats hittills, en muskulös produktion och genomarbetade och jämna låtar får enbart positiv respons. Stora steg framåt och vips så kan många band se sig omkörda. Oktanosande Insane, snygga refrängen i Wasted Years och tilltalande versen i I Am Stone kommer de långt på. Visst är någon låt en del utfyllnad men på inga sätt störande. Om skivbolaget nu bara sköter korten rätt så borde Days Of Jupiter kunna surfa långt på denna välsvarvade våg.

Days Of Jupiter – New Awakening

Band: Days Of Jupiter
Titel: New Awakening
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Metalville
Releasedatum: 2017-04-28
Betyg: 4/5
Bästa låt: Insane

Relaterat:

NY VIDEO: Days Of Jupiter – We Will Never Die
2017-04-22 – Magnus Byström


Ämnen

days of jupiter

81 Shares
Share78
Tweet
Buffer3