www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

SpiteFuel – Second To None

STRANGELET var ett riktigt lovande band, som befann sig i puppstadiet rent utvecklingsmässigt. Nu när sångaren Stefan Zörner tillsammans med gitarristen Tobias Eurich och basisten Finn Janetzky gått vidare med sin karriär i bandet SPITEFUEL, så har puppan blivit till en ståtlig fjäril. Den sydtyska kvintetten görs förövrigt helt komplett med Timo Pflüger (gitarr) och Björn Philipp Hessenmüller (trummor).

Stilmässigt så dansar ”Second To None” på en relativt slak lina eller kanske mer aktuellt, går på tunn vår-is. Variationen kunde lika gärna gjort plattan splittrad, men SPITEFUEL lyckas hålla sig på rätt sida ända från start till mål. Musikens huvudplattform är gedigen hårdrock och klassisk heavy metal, på det här tyska sättet som jag har lärt mig att älska under de senaste 30åren. Fast det märks även på musiken att bandet har haft idoler i både England och USA. De nämner själva band som DOKKEN, GUNS N´ROSES och JUDAS PRIEST, det tänker jag inte ha några större invändningar mot. Men den finns även små progressiva inslag, som för tankarna lite till Stefans tid i LANFEAR. När vi ändå talar om Stefan, så måste jag säga att han utvecklats väldigt mycket som sångare på bara ett par år. Han låter med andra ord bättre än någonsin!Jag gillar de flesta utsvävningarna som bandet gör på denna platta. Men jag är allra svagast för de hårda låtarna, som det snabba öppningsspåret ”Purified”, den tung-gungande ”Whorehouse Symphony” och det köttiga stycket ”Devils Darling. Singelspåret ”Sleeping With Wolves” för heller inte förglömmas och visar mer på bandets rock n´ roll-sida, då det ligger ett litet tunt skimmer av Sleaze över låten.

Läs även:  At The Gates - To Drink From The Night Itself

Jag kan inte annat göra, än att konstatera att SPITEFUEL levererar rejält med ”Second To None”. Fortsätter denna fina formkurva, så ser karriären väldigt ljus ut i framtiden.

SpiteFuel – Second To None

Band: Spitefuel
Titel: Second To None
Genre: Hårdrock/Heavy metal
Skivbolag: MDD Records
Speltid: 47:30
Releasedatum: 2017-04-07
Betyg: 4/5
Bästa låt: Devils Darling/Whorehouse Symphony


ÄMNEN

spitefuel

  •  
  •  
  •  

Relaterade artiklar