Havok – Conformicide

HAVOK är ett band som tillhör nya generationens thrash metal-våg. De är lite svåra att placera rent stilmässigt, då de plockat fram lite andra ingredienser och blandat i ”thrashgrytan” också. I grund och botten är det givetvis musik som influerats av alla de stora amerikanska banden som växte fram under 80talet och som förövrigt fortfarande är aktiva. Men det finns faktiskt lite hardcore och mera moderna amerikanska metal-influenser instuckna här och där, även om det absolut inte är de mest radioanpassade banden som de tagit efter. Stundtals svävar det ut och blir småprogressivt, så denna platta är synnerligen intressant och mår bra av flera genomlyssningar. Tesen: Ju fler gånger desto bättre, stämmer in riktigt bra på ”Conformicide”.

Detta är ju amerikanernas fjärde platta och det är först nu som jag tycker polletten trillar ner ordentligt. Nog för att deras tidigare släpp har varit bra, men nya albumet tar HAVOK till en helt ny nivå. Sångaren David Sanchez låter till-och-från som Dave Mustaine och det är ju absolut inga fel. Ska man jämföra de båda sångarna ytterligare, så har ju David ett större register och kan sjunga på många fler sätt.

Som de allra flesta band i genren, så består texterna av diverse samhällskritiska element och HAVOK delar gärna ut en och annan käftsmäll till sitt hemland. Vilket jag tycker är sunt, speciellt med tanke vad som hänt där under det sista halvåret. Samhällskritik kommer alltid att behövas och det finns ju redan myriader med andra band, som kan skriva lättsamma partylåtar. HAVOK levererar intrikat thrash på allra högsta nivå eller åtminstone så är de snubblande nära.

Havok – Conformicide

Band: Havok
Titel: Conformicide
Genre: Thrash
Skivbolag: Century Media Records
Speltid: 57:53
Realeasedatum: 2017-03-10
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Dogmanical

Relaterat:

Hittade inget


Ämnen

havok

CHEFREDAKTÖR

ANNONSANSVARIG

WEBB/SOCIALA MEDIER

Rocken är inte död!

Är du sugen på ny musik?
Här hör du de bästa rocklåtarna just nu!
Listan uppdateras varje fredag.

20 Shares
Share17
Tweet
Buffer3