ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Brothers Of Metal – Prophecy Of Ragnarök

Brothers Of Metal - Prophecy Of Ragnarök 1

Klicheér på klicheér, de staplas verkligen på hög på BROTHERS OF METAL´S debutplatta. Anser man att musik ska vara “seriös” och absolut inte ska innehålla fantasy-texter, som avhandlar asagudar, drakar och annat. Ja, då kan man nog sluta att läsa redan här. Har däremot en helt annan syn på musik, dess lyrik och tycker att musik först och främst ska vara underhållande. Ja, då ska man definitivt fortsätta läsa denna recension ett tag till.

Musikaliskt så kan man göra jämförelser med SABATON, TWILIGHT FORCE och BLOODBOUND, men även ALESTORM känns relevant som referens. BROTHERS OF METAL´S musik är väldigt melodiös, men den saknar definitivt inte vare sig fart eller tyngd. Blandningen mellan Joakim Lindbäck Erikssons kraftfulla, raspiga sång och Ylva Eriksson vackra stämma är klockren och görs dessutom ännu mer tilltalande av Mats Nilsons “ifyllande” vokala insatser. Styrkan med att ha tre stycken helt olika sångare i bandet är ju given, om man frågar mig.

BROTHERS OF METAL är definitivt inte nyskapande som band, men de är förbannat bra Det är klichéfyllt så in i helvete, så till den milda grad att självaste MANOWAR till och med bleknar i jämförelse, men jag älskar det!

Brothers Of Metal - Prophecy Of Ragnarök 2

Brothers Of Metal – Prophecy Of Ragnarök

[yasr_overall_rating]

Band: Brothers Of Metal
Titel: Prophecy Of Ragnarök
Genre: Power/Heavy Metal
Skivbolag: Egen Utgivning
Speltid: 51:46
Releasedatum: 2017-04-01
Betyg: 4/5
Bästa låt: Fire, Blood And Steel

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER