ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Corroded – Defcon Zero

Corroded Defcon Zero

Det tog några år för Corroded att få ut ett fjärde album. Närmare bestämt fem år. Vilket känns lite märkligt då bandet aldrig har varit inaktuella eller bortglömda. Troligtvis är det deras flitiga turnerande och starka låtmaterial som fått dem att fortfarande vara lika aktuella nu som då.

När jag lyssnar på ”Defcon Zero” hör jag att allt är sig likt. Dock inte sagt att de har trampat vatten under låtskrivarperioden. Jämför vi Corroded anno 2009 med Corroded 2017 är de en aning hårdare och befinner sig i centrum av Black Label Societys aggressiva distrikt, samtidigt har de lagt ännu mera fokus på melodierna än tidigare. Så tack och lov blir det inte bara ett nonstop slätstruket riffande under de elva spåren. En eloge till sångaren Jens Westin som kan det här med att växla mellan skrovlighet och höga tonlägen, det skapar en härlig dynamik, framför allt i balladen ”A Note To Me”. Missa för allt i världen inte den, och även ”Vessels Of Hate”, dessa två har nämligen en väldigt stor hitpotential.

Med Corrodeds tidigare låtskatter har jag egentligen aldrig känt något behov av mer material. Men med detta sagt visade det sig att de har spänt åt strängarna ytterligare och bytt ut trumskinnet. ”Defcon Zero” är Corrodedalbumet jag inte visste att jag hade suktat efter i hela fem år.

Corroded - Defcon Zero 3

Corroded – Defcon Zero

[yasr_overall_rating]

Artist: Corroded
Titel: Defcon Zero
Genre: Heavy metal
Skivbolag: Despotz Records
Releasedatum: 2017-04-14
Betyg 4/5
Bästa låt: Vessels Of Hate

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER