ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

House Of Lords – Saint Of The Lost Souls

house of lords
För ett par år sedan släppte House Of Lords plattan “Indestructible” som var som en smäll rakt i Solarplexus. Bandet som nu är tillbaka med nya plattan “Saint Of The Lost Souls” har tonat ner det hela både två och tre grader jämfört med föregångaren. Det betyder dock inte att det är dåligt för det finns få band med så hög lägstanivå som detta band. James Christian sjunger fortfarande fantastiskt bra och det är välproducerat och låtarna har den där polerade stilen som man är van vid när det gäller House Of Lords.

Det som gör detta till en sämre platta än “Indestructible” är framförallt att gitarristen Jimi Bell inte får samma utrymme samt att det är en lugnare touch överlag och det märks direkt i öppningsspåret. Om man jämför den helt fantastiska “Go To Hell” från föregångaren med “Harlequin” som öppnar detta album så är det trots att den sistnämnda är helt okej milsvid skillnad. Som helhet så är skillnaden inte så stor för det finns guldkorn på denna platta som växer för varje gång jag lyssnar. “Oceans Divide” och “Hit The Wall” är tillsammans med titelspåret låtar som gör att jag bara sitter och myser. Avslutningen är också stark med “Grains Of Sand” och “The Other Option”.

Däremellan har vi tyvärr hört balladen “The Sun Will Never Set Again” som mycket väl kan vara det sämsta jag hört med detta band någonsin. Jag gillar ballader men jag gillar inte ballader som enbart är sliskiga och inte förmedlar någon känsla överhuvudtaget. Som helhet en bra platta där bandet återigen visar att man tillhör det stabilaste inom genren.

House Of Lords - Saint Of The Lost Souls 3

House Of Lords – Saint Of The Lost Souls

[yasr_overall_rating]

Artist: House Of Lords
Titel: Saint Of The Lost Souls
Genre: AOR
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2017-03-24
Betyg: 3/5
Bästa låt: Saint Of The Lost Souls

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER