Eclipse - Monumentum

Eclipse – Monumentum

eclipse monumentum

Det var två år sen Eclipse släppte sin förra skiva ”Armageddonize” och frågar ni mig så var det helt rätt i tiden för en uppföljare. Det händer nämligen inte ofta att man ser fram emot en ny skiva, framför allt när det släpps ny musik hela tiden, man hinner liksom inte längta. Men Eclipse måste vara undantaget. ”Armageddonize” har gått riktigt varm hos undertecknad och uppföljaren ”Monumentum” kommer garanterat snurra flitigt resten av året. Varför, undrar ni nu?

Vi tar det från början.Eclipse, vilket band! Har ni sett dem live? Vilken energi! För att inte tala om vilken låtskatt! Ena låten är bättre än den andra. Då är det liksom lite svårt att toppa det hela med ny musik kan man tycka. Men nä, bandet levererar en ny skiva och sätter ribban om möjligt ännu högre!

Vi har under väntans gång bjudits på inte mindre än fyra singlar: Vertigo, Never Look Back, Killing Me och Jaded. Samtliga riktiga hits som liksom spikar sig fast i huvudet. Det kan då kännas lite svårt att längta till hela albumsläppet när nästan halva skivan redan finns tillgänglig för lyssning. Men icke! Eclipse har fler äss i ärmen i form av ”For Better Or For Worse” eller ”Night Comes Crawling” för att nämna några.

Läs även:  Airrace - Untold Stories

”Monumentum” drar igång med första singeln ”Vertigo” och det blir att åka av. 43 minuter av ren och skär spelglädje och melodisk hårdrock när den är som bäst. Erik Mårtensson har utvecklats enormt som frontman, låtskrivare men också producent. Denna skiva låter exakt så rå som hårdrock på skiva ska låta. Nu ser jag fram emot att se bandet framföra dessa live också!

Eclipse – Monumentum


Artist: Eclipse
Titel: Monumentum
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2017-03-24
Betyg: 5/5
Bästa Låt: Vertigo


ÄMNEN

eclipse

Skribent/Fotograf
effie(a)rocknytt.net

Relaterade artiklar

X