ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Eternal Fear – Killing Time

Eternal Fear - Killing Time 3

Eternal Fear från min hemstad Karlskoga har gått från klarhet till klarhet för varje nytt släpp samtidigt som deras fanskara, framförallt i England, blivit större och större. Månaden innan släppet av nya studioalbumet “Killing Time”, det femte i ordningen, gjorde de ännu en turnévända som tog dem till städer som London och Birmingham där entusiastiska fans väntade. Förhoppningsvis borde nya albumet göra samma succé på hemmaplan.

Plattan har denna gång spelats in av bandet själva i egna studion och i StudioSeven. Mixning och mastering har skötts av Blaze Bayleys gitarrist och producent Steve Wray i dennes studio. Ljudbilden har med detta blivit både krispig utan att låta tunn och fläskig utan att låta murrig.


Men låtarna då? Jodå, bandet kan fortfarande skriva äckligt bra låtar. Inledande ‘Thy Will Be Done’ låter flyglarmet ljuda innan den ursinnigt exploderar. Skivans titelspår klampar på med en jättes framfart och har mellan de blytunga riffen kryddats med små orgelklink. ‘Halls Of Odin’ är låten som Ultima Thule önskar att de kunde skriva, men som Eternal Fear gör med bakbundna händer. ‘Black Country’ med sin text om männen som slavade i kolgruvorna lär bli en ny nationalsång för bandets brittiska publik. “No Guts” lyckas med konsttycket att ha en krosshård vers och en popsnygg refräng.

Trummorna har fått sig ett stort lyft på “Killing Time”. Stefan Almqvist är sedan tidigare en eminent trummis, men här har bandet med producent gjort sitt yttersta för att det ska höras. Trummorna låter som om de ska slå sig ur högtalarmembranen och gå lös på omgivningen.

De fans som längtar att få höra ett band som fortfarande spelar “gammal hederlig metal” år 2017 måste och ska ta sig både en titt och en lyssning på Eternal Fear. Ni kommer att få era behov tillfredsställda med råge.

Eternal Fear – Killing Time

Band: Eternal Fear
Titel: Killing Time
Genre: Heavy metal
Skivbolag: Egen utgivning
Releasedatum: 2017-03-17
Speltid: 48 minuter
Betyg: 4/5
Bästa låt: No Guts

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link