www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Eternal Fear – Killing Time

Eternal Fear från min hemstad Karlskoga har gått från klarhet till klarhet för varje nytt släpp samtidigt som deras fanskara, framförallt i England, blivit större och större. Månaden innan släppet av nya studioalbumet ”Killing Time”, det femte i ordningen, gjorde de ännu en turnévända som tog dem till städer som London och Birmingham där entusiastiska fans väntade. Förhoppningsvis borde nya albumet göra samma succé på hemmaplan.

Plattan har denna gång spelats in av bandet själva i egna studion och i StudioSeven. Mixning och mastering har skötts av Blaze Bayleys gitarrist och producent Steve Wray i dennes studio. Ljudbilden har med detta blivit både krispig utan att låta tunn och fläskig utan att låta murrig.Men låtarna då? Jodå, bandet kan fortfarande skriva äckligt bra låtar. Inledande ‘Thy Will Be Done’ låter flyglarmet ljuda innan den ursinnigt exploderar. Skivans titelspår klampar på med en jättes framfart och har mellan de blytunga riffen kryddats med små orgelklink. ‘Halls Of Odin’ är låten som Ultima Thule önskar att de kunde skriva, men som Eternal Fear gör med bakbundna händer. ‘Black Country’ med sin text om männen som slavade i kolgruvorna lär bli en ny nationalsång för bandets brittiska publik. ”No Guts” lyckas med konsttycket att ha en krosshård vers och en popsnygg refräng.

Läs även:  Nekrokraft - Servants

Trummorna har fått sig ett stort lyft på ”Killing Time”. Stefan Almqvist är sedan tidigare en eminent trummis, men här har bandet med producent gjort sitt yttersta för att det ska höras. Trummorna låter som om de ska slå sig ur högtalarmembranen och gå lös på omgivningen.

De fans som längtar att få höra ett band som fortfarande spelar ”gammal hederlig metal” år 2017 måste och ska ta sig både en titt och en lyssning på Eternal Fear. Ni kommer att få era behov tillfredsställda med råge.

Eternal Fear – Killing Time

Band: Eternal Fear
Titel: Killing Time
Genre: Heavy metal
Skivbolag: Egen utgivning
Releasedatum: 2017-03-17
Speltid: 48 minuter
Betyg: 4/5
Bästa låt: No Guts


ÄMNEN

eternal fear

  •  
  •  
  •  

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.