ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Nox Vorago – Al Chem

Nox Vorago

Svulstigt är ordet. Septic Flesh-svulstigt. Tänk stora överdrivet muskulösa krigare i björnpäls och blodiga tremeterssvärd som talar nån slags högtravande gammalengelska medan de dräper så blodet stänker, föreställ dig antika tempel, pyramider, slavar och herrar, cykloper, biotekniska vidunder, H.P. Lovecrafts gräsligaste fiskmonster… konstiga grejer. Det är precis den typ av galna episka bilder som flimrar förbi inne i huvudet när jag hör Nox Voragos senaste alster Al Chem. Jag vet inte om det är meningen att det ska vara så, men jag tror det. Precis som med ett av mina favoritband Nile, så manar musiken till vansinnigt fläskig och pompös antik och -fantasyporr.

Jag gillade Nox Voragos första platta Obsidian Stonemirrors väldigt mycket när den kom ut 2012. Den kändes unik i den Göteborgska metalundergrounden. Nu känns det kanske inte lika kittlande längre, men inte desto mindre är detta ett gäng musiker som kan sin sak, och det är ju lite märkligt att de fortfarande inte är signade. Och hur kan ett osignat band låta så jävla glasklart perfekt producerat? Hur kan en stad som frambringat Albert & Herbert, In Flames och Glenn Hysén även inrymma ett band som Nox Vorago? Ja, frågorna hopar sig…

Det tar mig fyra eller fem lyssningar innan jag inser att den nya plattan är bättre än den förra. De orkestrala arrangemangen är mer framträdande, och här finns snygga pianopartier som skapar en underliggande stämning av melankoli under det maffiga malandet. Sången sitter perfekt, gitarrerna likaså, ja allt sitter perfekt. Nox Vorago har tagit ett stort steg framåt.

Gillar du Septic Flesh, Rotting Christ, Dimmu Borgir, Behemoth eller Fleshgod Apocalypse? Ja, vem fan gör inte det? Då lär du ju gilla detta också.

En oerhört stark platta som jag verkligen hoppas kommer nå ut till en bredare publik.

Nox Vorago – Al Chem

[yasr_overall_rating]

Band: Nox Vorago
Titel:
Al Chem
Genre: Symfonisk death/black metal
Skivbolag:
Speltid: 47 min
Releasedatum: 2017-02-26
Betyg: 4/5
Bästa låt: Daughters of the Sun

Låtar:

1. Elenu Tiamatu
2. Nuremberg 1561
3. Devourer of Dreams
4. The Hissing Sound of Ouroboros
5. Daughters of the Sun
6. The Lotus Scimitar
7. At the Feet of Ereshkigal

Nox Vorago - Al Chem 1

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER