Bostons trummis dog på scenen

2017 ser ut att bli ett lika jävligt år som 2016 när det gäller döda rockstjärnor ...
Läs Mer
NYHETER

Black Star Riders – Heavy Fire

Hade jag varit ett större fan av Thin Lizzy så hade jag garanterat uppskattat detta mer än vad jag gör. Jag har på diverse forum och sociala medier sett att detta minsann är riktigt, riktigt bra. Det finns dock ett tydligt mönster bland de som skriver dessa lovord och det är att samtliga är oerhört förtjusta i Thin Lizzy. Nu är detta absolut ingen kritik mot att fans till Thin Lizzy gillar Black Star Riders. Jag kan förstå varför för ska jag dra en pararell till mig själv så är plattan ”Monster” med Kiss en platta som jag gillar. Varför gillar jag då den? Jo för att det är Kiss och det bandet är mina husgudar. Svårare än så är det inte.

För att återgå till kärnan kring denna text så handlar det om nya plattan med Black Star Riders där bland annat Thin Lizzys gitarrist Scott Gorham ingår. Det låter inte Thin Lizzy förutom på ett par enstaka låtar och jag kommer på mig själv att tänka att både ”When The Night Comes In” och ”Dancing With The Wrong Girl” skulle ha funkat utmärkt även med Phil Lynnot på sång. Helheten kring plattan ”Heavy Fire” känns som att låtarna inte håller måttet. Det finns ingen låt som sticker ut och det blir lite tråkigt i längden.

Bra framfört är det naturligtvis och med bra musiker så är det inte så konstigt. Till nästa platta kanske de hittar en låtskrivare som kan bidra också.

 

Black Star Riders – Heavy Fire

Band: Black Star Riders
Titel: Heavy Fire
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2017-01-27

Speltid: 44,34

Bästa låt: Dancing With The Wrong Girl

Ämnen

black star riders

Relaterade artiklar

Tons of Rock släpper nya akter De sista tolv banden till Tons Of Rock har presenterats. Lineupen är nu komplett.
NY VIDEO: Black Star Riders – Heavy Fire (Lyric) Black Star Riders har släppt en lyrikvideo till titelspåret på sin kommande platta.
NY VIDEO: Black Star Riders – Testify Or Say Goodbye Black Star Riders har släppt en video till låten "Testify Or Say Goodbye" från sin kommande platta "Heavy Fire".
Sweden Rock Festival avslöjar 10 nya band – och släpper biljetter Nyligen släppte Sweden Rock Festival den glädjande nyheten att legenderna Aerosmith kommer att spela på Sweden Rock Festival 2017. Nu kan ytterligare ...
NY VIDEO: Black Star Riders – When The Night Comes In (lyric) Black Star Riders har släppt en lyrikvideo till låten "When The Night Comes In" från deras kommande platta.
ANNONS: