ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bloodbound – War Of Dragons

Bloodbound - War Of Dragons 3

Powermetal och den ofta medföljande imagen är ingen symbios som tilltalat värst mycket genom åren. Däremot så har Bloodbound gjort det som band med dess tidiga Maiden-influenser, Michael Bormann på sång och enstöringen Tabula Rasa som fortfarande är bandets bästa skiva. Numera är den glädjande powermetalgaloppen överväldigande och teman som drakar och svärd kan inte göras tydligare. Bloodbound lyckas ändå behålla en bra trovärdighet till skillnad mot andra smått pinsamma band inom genren.

Mängder av körer, direkta och tillgängliga melodier kommer med all säkerhet tillfredställa tidigare fans än en gång, men skivans låtar är trots kvalitén lite svåra att urskilja. Utförandet och formandet av låtarna känns lite för likartade genom de tolv låtarna trots att pampigheten och storslagenheten känns gedigen och med all säkerhet kommer ge positiva resultat i livesammanhang.

Sångaren Patrik Selleby bemästrar sin uppgift galant och nog märks det att Bloodbound känner sig hemma i det här facket. Här avhandlas alla klyschor på klassiskt manér och skivan avslutas med påståendet att drakar finns förevigt. Visst kan det få vara så gällande Bloodbound när kvalitén i produktionen och framförandet är så pass föredömlig. Många band kan känna sig ordentligt omkörda av detta blodsbundna drakkrig och om du undrar var drakar finns på riktigt så är det nog i Bollnäs du ska börja leta.

Bloodbound – War Of Dragons

[yasr_overall_rating]

Band: Bloodbound
Titel: War Of Dragons
Genre: Power Metal
Skivbolag: AFM
Releasedatum: 2017-02-24
Betyg: 3/5
Bästa låt: Tears Of A Dragonheart

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER