ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mutiny Within – Origins

Mutiny Within - Origins 3

Tredje skivan från detta motvindsutsatta och hårt arbetande band. Olaglig fildelning var en stor anledningen till uppbrottet 2012 efter endast en skiva. Detta engelsk/amerikanska band hade idéer för ett andra album som otippat och tillslut såg dagens ljus 2013. Nya skivan Origins har tio spår varav ett är det stämningsättande introt med samma namn och de resterande nio spåren är imponerande på alla sätt. Metalcore-ådran är fortfarande grundfundamentet som tillsammans med perfektionistiskt musicerande, intressanta uppbyggnader och kraftfulla melodier levererar svårslagen teknisk, progressiv och känslostark modern metal.

Chris Clancy har genrens bästa röst när det gäller pondus och ändamål oavsett låtens karaktär och är med sina bländande sångmelodier en av skivans absolut största behållningar. Daniel Bages gitarr och keyboardspel bidrar stort till den kompletta och intressanta ljudbilden och sammantaget med Bill Fores nästan omänskligt flinka och tighta trumspel blir det trots den kliniska produktionen och amerikaniseringen oförklarligt magiskt.

Silent Weapons och Internal Dissension är bandets två genom tiderna bästa låtar med sanslöst bra melodier och attribut medan Archetype Of Destruction besitter allt Mutiny Within står för. Reasons, Circles, Serenity, Stay Forever och Secrets har enastående slagkraft och skivan som helhet är outtröttlig, fartfylld och högintressant. Medelmåttans tid för detta band är förbi och med sin självständighet kommer de med all säkerhet slå in fler dörrar med sin berörande musik.

Mutiny Within – Origins

[yasr_overall_rating]

Band: Mutiny Within
Titel: Origins
Genre: Progressive modern metal
Skivbolag: Independent
Releasedatum: 2017-02-10
Betyg: 4/5
Bästa låt: Internal Dissension

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER