NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Bonafide – Flames

18 Shares

En flaska rött, några biffar på grillen…herregud vad jag längtar efter sommaren. Det är lättare att visualisera detta när Bonafides nya giv “Flames” dunkar i högtalarna. Det är just i det forumet, i solen, i ledigheten, i partyt…det är där som Bonafides musik kommer bäst till sin rätt. Nya “Flames” är ännu ett steg åt rätt håll, även om “Flames” känns något spretig. Med rätt steg menar jag i att hitta sig själv och sin stämpel som band. Med spretigt menar jag att Bonafide inte vågar riktigt hela vägen ut men touchar okända vatten, där gör de dock det hela med bravur. AC/DC-avtrycket blir allt svagare, den egna identiteten allt starkare.

Jag älskar de nya stegen, där svänget blir mer själfullt, där låtarna får ett större djup och där bandet nuddar vi kompositioner som ett tex Black Crows skulle älska. “Written in stone”, “Like it now” och “Flipside groovin” är exempel på detta. Jag gillar också de djupare “Power down” och “Under your spell” där Bonafide visar upp en tidigare frånvarande extra feeling.Nu är ju inte Bonafide förknippade med AC/DC utan anledning. Man förstår detta när man hör “Back in flames”, “Smoke and fire” eller “Bottle of Jack”. Den sistnämnda skulle absolut inte behöva skämma för sig på något senare släpp av australiensarna i fråga.

Ni hör själva, jag gillar det men det är spretigt. Dock känns spretigheten berättigad och utvecklande. Bonafide tar kliv framåt och när “flames” fått snurra några varv framstår den som kanske Bonafides mest habila verk fram till dags datum.. “Flames” är en växarplatta, blir perfekt vid sommargrillen.

Bonafide – Flames

Artist: Bonafide
Titel: Flames
Genre: Rock n roll
Releasedatum: 17-02-24
Skivbolag: Off yer rocka
Betyg: 3/5
Bästa låt: Flipside Groovin

18 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!