CD

kantorn

Grave Digger – Healed By Metal

Det finns inget som jag hellre blir botad av, än av metal. Så med andra ord välkomnar jag GRAVE DIGGER´S nya album med öppna armar.

Det är ingen hemlighet att jag rankar Chris Boltendahl med anhand väldigt högt. Jag skulle nästan vilja påstå att de är mitt favoritband, även om konkurrensen är mördande hård.
GRAVE DIGGERS´S formkurva har sedan den något svagare duon i början/mitten på 00-talet “The Last Supper” och Liberty Or Death” pekat rakt uppåt. Storheten nådde sin absoluta kulmen på 2014års släpp “Return Of The Reaper”, som enligt mig är den mest kompletta platta som bandet har gjort under hela sin långa karriär.Frågan är: Hur följer man upp ett sant mästerverk? Ja man kan antingen försöka kopiera det och köra med “säkra kort” eller så har man självförtroende nog att göra något annat. Jag tycker bandet valt det andra alternativet, även om det givetvis finns gemensamma nämnare mellan de två senaste albumen. “Healed By Metal” är avsevärt mycket mera upp-tempo och blir därför klart aggressivare än sin föregångare. Låtmaterialet är till 80% lika starkt som på “Return Of The Reaper”. Det är dock ett par spår som inte hade platsat något av de senaste 3-4 skivsläppen, men det kan man ju faktiskt ha överinseende med. Jag menar, hur ofta får man 7-8st kanonlåtar samlade på ett och samma album?
Kvalitetsmetal är definitivt synonymt med GRAVE DIGGER!

Grave Digger – Healed By Metal

Band: Grave Digger
Titel: Healed By Metal
Genre: Heavy/Power Metal
Skivbolag: Napalm Records
Speltid: 36:41
Releasedatum: 2017-01-13
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Kill Ritual/Hallelujah

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN