ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Battle Beast – Bringer of Pain

Battle Beast - Bringer of Pain 3

Det är ju bara så, en del musik gör en helt enkelt glad. Battle Beast har den effekten på mig. Det finns flera orsaker. En är att musiken är enkel men trallvänlig och medryckande på ett sätt som gör att man helt enkelt inte kan stå emot. En annan är sångerskan Noora Louhimos behagligt riviga röst, som ibland när hon tar i för tankarna till – ja faktiskt – Robban Halford. En tredje är den oblyga 80-talsflirten. Den sista men kanske viktigaste är att bandet faktiskt har ett sound som inte påminner om så mycket annat, vilket faktiskt är jäkligt ovanligt idag.

Som så många andra band så har bandets sammansättning ändrat sig en del mellan skivorna. Bringer of Pain är första skivan utan gitarristen och låtskrivaren Anton Kabanen.

Bandet gör trots detta ett bra jobb med att visa att the show must go on. Bringer of Pain är allt som allt en helgjuten studie i 80-tals-retro-trallmetall med generös keyboardkryddning. Tänk Heart i turboläge.

Visst spretar det lite rent stilmässigt och ibland fattar man inte riktigt hur bandet tänkte som till exempel med Dancing with the Beast, en discodänga som skulle ha gjort Lili och Sussie gröna av avund på 80-talet men som knappast hör hemma på en hårdrocksplatta. Dragningen åt industrihållet på Lost in Wars går mig också helt och hållet förbi, men i övrigt levererar Bringer of Pain sjung-med-vänlig, oemotståndlig fastna-i-huvudet-metal av hög kvalitet. Hur kan man värja sig mot King for a Day, Familiar Hell (den lökiga monologen mitt i får dock ett minus) eller förstaspåret Straight to the Heart? Musikhistorien har visserligen upplevt betydligt mer minnesvärda ballader än Far from Heaven, men det går att förlåta.

Hade plattan hållit sig lite mer till saken, och låtit bli dom stilmässiga utflykterna hade den fått en femma, men den håller ändå för ett högt betyg i övrigt. Det är något visst med finländare och metall ändå.

Battle Beast – Bringer of Pain

[yasr_overall_rating]

Band: Battle Beast
Titel: Bringer of Pain
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2017-02-17
Bästa Låt: King for a Day

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER