NYHETER
CD
BÖCKER

The Soul Exchange – Bloodbound

6 Shares

The Soul Exchange - Bloodbound 4

Vendelsöbaserade The Soul Exhange har ändrat i laguppställningen och därmed åstadkommit en uppryckning sedan debuten, där det visserligen inte var något fel på låtarna i sig, men där helheten kändes lite trött. Uppföljaren Bloodbound är emellertid en större upplevelse, där inte minst den nya sångaren Daniel John visar sig vara en lyckoträff. The Soul Exchange har inte bara tagit ett steg i rätt riktning, snarare två. Det låter som ett helt annat band, allt låter proffsigare och snyggare (producenten Magnus “Tank” Ljungqvist har gjort ett gediget arbete) och jag tror att The Soul Exchange har alla förutsättningar att kunna etablera sig bland konkurrenterna framöver.

Inledande City of the Ripper känns som en hyllning till Lynn Turner-erans Rainbow, vilket bådar gott. Men det är lite varierat, en del låtar går på repeat i stereon (Left Behind, Hangin’ On) medan andra känns som transportsträckor till höjdpunkterna.Singeln Life Eternal är så gott som perfekt, och refrängens skamlösa flirt med Ghost är så snygg att det bestående intrycket är att det är en av 2016 års bästa låtar, Ghosts egen Square Hammer inräknad.

Skivans låtar är som sagt varierade, och ofta överraskas man av oväntade vändningar i låtstrukturerna, men någonstans kan jag sakna en sammanhållande helhet, som gjuter fast låtarna. För detta är en platta där många influenser och genrer samsas. Det är mycket melodisk 70-talshårdrock och rock med snygga vokalharmonier influerad av allas våra favoritband.

För min egen del blir det lite väl soft emellanåt, men detta är en platta som är väl värd att införskaffa om du gillar välkomponerad och välproducerad melodiös hårdrock. Slutbetyget blir en mycket stark trea. Nästa gång misstänker jag att det blir högre.

The Soul Exchange – Bloodbound

Band: The Soul Exchange
Titel: Bloodbound

Genre: Hårdrock
Skivbolag: Mervilton Records Inc.
Speltid:
Releasedatum: 2016-11-29
Betyg: 3/5
Bästa låt: Life Eternal

The Soul Exchange består av:
Hans von Bell: Leadgitarr och Keyboards
Daniel John: Sång och Keyboards
Thomas von Bell: Gitarr
Patrik Ekelöf: Bas
Benny White: Trummor
Jens Joel Evaldsson: Text

http://www.soulexchangeofficial.com/

6 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!

X