ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Gotthard – Silver

Gotthard - Silver 3
25 år lång karriär. En pågående karriär. En karriär med toppar, dalar och väggupp. 25 år, därav Silver. Dessutom är nu “Silver” tredje plattan med den nygamle Nick Maeder. Jag var skeptisk vid Steve Lees bortgång, jag stod längst fram i ledet när det beklagades och misströstades, Gotthard var ju slut.

Jag hade fel, och många med mig. Gotthard återuppstod, hittade den alldeles utmärkte Nick Maeder och levererade enligt mig en utmärkt återkomstplatta i och med “Firebirth”. Plattan var fräsch, varierad, annorlunda med Gotthard-mått men ffa var den fylld med kvalitativa låtar som fortfarande håller hög klass. Det var ett nytt Gotthard men ändå Gotthard. Visserligen fick bandet i mångt och mycket börja om men kämpade vidare och levererade en något spretig andra Maeder-platta i och med “Bang”. Där famlade Gotthard ngt i mörkret även om man pressade fram några hits, toppen blev “Feel what I feel”, en låt som fortfarande ligger på min best-off Spotify lista.

“Silver” är alltså tredje gången gillt med Nick Maeder och det är egentligen först nu (enligt mig) som man satt det nya Gotthard. Hookar, hittiga refränger och upptempo-hits är nu ersatta med mognare, svängigare och mer mångfacetterade stycken. Visst känner vi fortfarande igen Gotthard i “Stay with me”(första singeln), i svängiga “Silver River” eller för all del i den ganska raka “Electrified”. Det är dock i lite mer komplexa stycken som nya Gotthard lyser som klarast. Låtar som “Miss me”, “Beautiful” och “Reason for this” är alla ett nytt Gotthard, svänget är oerhört.

Jag gillar “Silver” redan vid första lyssningen. Alla låtar sitter inte omedelbart, några fastnar inte alls. Dock växer “silver” till sig allt eftersom och när öronen har vant sig framstår “Silver” som en alldeles utmärkt, kvalitativ och mogen platta. En bra öppning på 2017.

Gotthard – Silver

[yasr_overall_rating]

Artist: Gotthard
Titel: Silver
Genre: Melodic Rock
Releasedatum: 2017-01-13
Skivbolag: Piaf
Betyg: 4/5
Bästa låt: My oh my

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER