ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Devation – Giants

Devation - Giants 3
2017 har knappt börjat men redan nu står det klart att det kommer fantastisk musik även detta år. Min första recension för året avhandlar ett band från Göteborg vid namn Devation. Plattan “Giants” är inspelad i Sound Industry Studios och den är mixad av Arnold Lindberg som tidigare mixat band som In Flames, Evergrey, Dimmu Borgir och Hardcore Superstar. Och det är i den Göteborgska myllan av melodiska dödsmetallband man kan placera även Devation.

Hur låter det då? Mitt första intryck är att plattan är alldeles för lång och det intrycket sitter i sig under samtliga lyssningar. Det lyfter aldrig riktigt även om potentialen definitivt finns där någonstans. Det är i de flesta stunder bra men inte mer och den enda riktiga “wow vad bra känslan” upplever jag i spår nummer fem som heter “Sieze The Throne”. Fjorton spår under 66 minuter känns som sagt i längsta laget och i slutändan blir helheten lidande eftersom det känns som man hör samma låt om och om igen.

Men det är bra framfört och potentialen finns där så med fortsatt hårt jobb och ännu mer putsande på låtskrivandet så kan vi inom fem år ha ytterligare ett band från Göteborg som människor pratar om runt om i världen.

Devation – Giants

[yasr_overall_rating]

Devation – Giants
Band: Devation
Titel: Giants
Genre: Melodic Death Metal
Skivbolag: Scorn Productions
Releasedatum: 2017-01-13
Betyg: 3/5 (trean är dock svag)
Speltid: 66,11
Bästa låt: Sieze The Throne

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER