ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sister – Stand Up, Forward, March

Sister - Stand Up, Forward, March 3

När HARDCORE SUPERSTAR släppte sitt suveräna självbetitlade alster 2005 och följde upp den med den minst lika vassa “Dreamin´ In A Casket” två år efteråt, då var de verkligen på topp. Sedan har utförsbacken tyvärr blivit brantare och brantare. Numera ser jag på nya HCSS-släppt med en trött axelryckning.

Det var under några år där på 00-talet som sleaze kändes riktigt rolig igen och det var inte bara göteborgarna som levererade just då. Även CRASHDIET och CRAZY LIXX var på tå, men sedan har det mesta hamnat i dvala. Nu verkar dock “törnrosasömnen” äntligen vara över, då SISTER växlar ner, trycker gasen i botten och drar iväg mot toppen med spinn på alla fyra hjulen!

“Stand Up, Forward, March” är måhända inte helt perfekt, men den är bra nog för att skaka liv i en skendöd genre. Förutom medryckande låtar och klockrena refränger (oftast), så är SISTER´S tredje fullängdare tung som bly också! Nu kom skivan ut så pass sent, att jag inte hann lyssna in mig på den ordentligt innan jag summerade skiv-året 2016. Men den hade definitivt hamnat topp-50 på min egen lista, om jag hade gjort den idag. Betyget står och balanserar mellan tre och fyra, men eftersom det är så få band som lyckas tilltala mig i den här genren just nu, så är den i slutändan värd en fyra! Plattan växer dessutom för varje genomlyssning, så den kommer snart att fylla upp betygskostymen helt och hållet. Stockholmsbaserade SISTER får egenhändigt utnämnas till sleazens frälsare anno 2017!

Sister – Stand Up, Forward, March

[yasr_overall_rating]

Band: Sister
Titel: Stand Up, Forward, March!
Genre: Sleaze
Skivbolag: Metal Blade Records
Speltid: 42:24
Releasedatum: 2016-11-25
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Destination Dust/Let It Bleed

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER