ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Venefixion – Armorican Deathrites

Venefixion - Armorican Deathrites 3

Om någon undrar hur “riktig” death metal låter så är nog franska Venefixions EP Armorican Deathrites en lika god introduktion till genren som gamla plattor av Death, Possessed eller svenska Grave.

Den redan kultförklarade demon Defixio släpptes på vinyl av Iron Bonehead förra året, och nu kommer alltså bandets första EP ut på samma bolag.

Venefixion håller sig till genrekonventionerna, samtidigt som det är mer kompromisslöst hårt och stentufft än det mesta jag hört på länge. Speltiden är nästan provocerande kort, men vägs upp av att CD-versionen innehåller den nämnda Defixio-demon.

Venefixion spelar sin egen variant av death metal, och tycks inte favorisera någon speciell skola mer än någon annan, det är lika mycket Floridadöds som svensk Stockholmsdöds, fast framfört med brutal finess, om nu något sådant finns.

Det jag gillar mest är leadgitarrens snygga räkor som gör att musiken inte tappar styrsel och blir en enda gröt av oljud. Utan denna elegans i det sedvanliga träsket av jästa kroppsdelar och exkrementer blir genren bara tråkig. Det insåg death metalmusikens gudfader Chuck Schuldiner redan i mitten av 80-talet när han snickrade ihop sina banbrytande demokassetter. Tyvärr lever inte Venefixion riktigt upp till undergroundhypen. Låtarna är helt enkelt inte så överjävligt bra som de skulle kunna vara.

https://www.youtube.com/watch?v=4zrTG1_y-bM

Om du tycker att all dödsmetall brukar låta för mesig nuförtiden så är Venefixion garanterat din grej. Det här är antagligen årets hårdaste och skränigaste death metal EP.

Venefixion – Armorican Deathrites

[yasr_overall_rating]

Band: Venefixion
Titel: Armorican Deathrites

Genre: Death metal
Skivbolag: Iron Bonehead Productions
Speltid: 13 min
Releasedatum: 2016-12-09
Betyg: 3/5
Bästa låt: Naia (The Black One)

http://www.facebook.com/Venefixion-872776712799238

Medlemmar:
K. Desecrator: Gitarr, bas, trummor
F. Goathroat: Sång
W. Cadavre: Gitarr
J. Obscene: Gitarr
M. Abomination: Bas (live)

Låtlista:
1. Intro – Ar Vif (Le Grimoire Des Morts)
2. An Ankou
3. Armorican Deathrites
4. Naia (The Black One)

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER