ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Nightmare – Dead Sun

nightmare-dead-sun
Jag fick redan under Sabaton Open Air i somras ett jakande svar på frågan om bandet skulle klara sig utan bröderna Amore. Jag blev faktiskt väldigt imponerad av Maggy Luyten starka röstresurser. Hennes sång tillför definitivt en ny dimension till NIGHTMARE´S musikskapande. Hon kan både ta i som en “hel karl” och samtidigt låta mer melodisk än vad Jo Amore någonsin mäktade med. Effekten av detta blir ju att musiken breddas och att skillnaden mellan det hårda och melodiska blir ännu större.

De som trodde att vokalistbytet skulle innebära att NIGHTMARE skulle bli mer melodiösa och kommersiella, de hade fruktansvärt fel! Det är snarare så att bandet låter tyngden och aggressiviteten tala som aldrig förr. Visserligen har också melodierna och refrängerna en framträdande roll, men musiken “köttar” på som ett skenande godståg med en last knökfull med järnmalm.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men bandet blev faktiskt ännu bättre utan bröderna Amore. NIGHTMARE presterar ett sina absolut bästa album i karriären och visar hur stenhård Power Metal ska låta anno 2016!

Nightmare – Dead Sun

[yasr_overall_rating]

Band: Nightmare
Titel: Dead Sun
Genre: Power Metal
Skivbolag: AFM Records
Speltid: 53:26
Releasedatum: 2016-11-25
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Ikarus

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER