CD

kantorn

Nightmare – Dead Sun

nightmare-dead-sun
Jag fick redan under Sabaton Open Air i somras ett jakande svar på frågan om bandet skulle klara sig utan bröderna Amore. Jag blev faktiskt väldigt imponerad av Maggy Luyten starka röstresurser. Hennes sång tillför definitivt en ny dimension till NIGHTMARE´S musikskapande. Hon kan både ta i som en “hel karl” och samtidigt låta mer melodisk än vad Jo Amore någonsin mäktade med. Effekten av detta blir ju att musiken breddas och att skillnaden mellan det hårda och melodiska blir ännu större.

De som trodde att vokalistbytet skulle innebära att NIGHTMARE skulle bli mer melodiösa och kommersiella, de hade fruktansvärt fel! Det är snarare så att bandet låter tyngden och aggressiviteten tala som aldrig förr. Visserligen har också melodierna och refrängerna en framträdande roll, men musiken “köttar” på som ett skenande godståg med en last knökfull med järnmalm.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men bandet blev faktiskt ännu bättre utan bröderna Amore. NIGHTMARE presterar ett sina absolut bästa album i karriären och visar hur stenhård Power Metal ska låta anno 2016!Nightmare – Dead Sun

Band: Nightmare
Titel: Dead Sun
Genre: Power Metal
Skivbolag: AFM Records
Speltid: 53:26
Releasedatum: 2016-11-25
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Ikarus

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN