ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Anaal Nathrakh – The Whole of the Law

anaal nathrakh the whole of the law

Bandet inleder starkt med The Nameless Dread och Depravity Favours the Bold där Dave “V.I.T.R.I.O.L” Hunt låter som en övertänd Udo Dirkschneider. Det gillas. Något som också gillas är när den primitiva necropunken skiner igenom och det låter som Fukpig, där Mick “Irrumator” Kenneys brorsa Paul är tongivande medlem (Han brukar dessutom vara livemedlem i Anaal Nathrakh, och det finns fler kopplingar än så). Men när låt efter låt maler på i ungefär samma tempo med förprogrammerade trummaskiner så blir det lätt övermäktigt. Det krävs därför ganska många genomlyssningar innan jag börjar greppa plattan. “Irrumator” sköter det mesta i bandet; gitarr, bas, programmering, och dessutom all formgivning och konst. Jag gissar att det aldrig kommer ändras, så det finns ingen orsak att önska att bandet tog in en riktig trummis.

Jag har lyssnat en del på Anaal Nathrakh tidigare, men aldrig fastnat för dem, just på grund av min aversion mot trummaskiner och industrimetal (lyssna på “trummorna” i Hold Your Chrildren Close and Pray for Oblivion, så kanske ni håller med). Men jag har åtminstone fattat att bandet nått avsevärda framgångar hos såväl publik som kritiker.


Bonusspåret Powerslave är en vågad cover, eftersom den blottar den avgrundsdjupa skillnad i vad som kanske kan kallas “känsla” som finns mellan orginalversionen av Iron Maiden och det extrembrutala tekniska malande som Anaal Nathrakh ägnar sig åt. Samtidigt är det som sagt vågat, och därmed är åtminstone något vunnet. Versen är ganska cool, men refrängen är inte speciellt inspirerande. Detsamma gäller en låt som In Flagrante Delicto, där jag mest gillar de distade skriken och gitarrerna. Det är ungefär så jag tycker om de flesta låtarna, när jag tänker efter… Kanske är det för att Anaal Nathrakh låter något mer metalcore än tidigare.

Skivan har ett spår vid namn Extragavanza! som faktiskt låter som om King Diamond och David Bowie bidragit till låtskrivandet. Det är både bisarrt och stimulerande. Det finns en del andra pärlor om man tar sig tid att lyssna, men det är ömsom vin, ömsom vatten. On Being A Slave är skitbra, och det är främst vrålen, gitarrernas och de sakrala bakgrundskörernas förtjänst. Men covern på det gamla ska/reggare-bandet The Specials Man at C & A känns bara aptrist.

Köplänk till Ginza:
https://www.ginza.se/search/1?s=anaal+nathrakh+the+whole+of+the+law

Anaal NathrakhThe Whole of the Law

Band: Anaal Nathrakh
Titel: The Whole of the Law

Genre: Industrial blackened death metal, grindcore
Skivbolag: Metal Blade
Speltid: 53 min
Releasedatum: 2016-10-28
Betyg: 3/5
Bästa låt: Depravity Favours the Bold

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link