ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Enbound – The Blackened Heart

enbound-omslag-500
Underskattade band kan välja att fortsätta kämpa eller helt sonika ge upp. Detta Boråsband kämpar vidare och det ska varenda levande själ som gillar modern metal med inslag av såväl symfonisk svärta som trovärdig powermetal i progressiv form vara evigt tacksamma för.

Debuten mosas sönder med dessa tio låtar välfyllda av smak, finess och faktiska stordåd. Variation mellan och i låtarna resulterar i maffighet och inspiration som producerats till ett väl skinande resultat.

Lars Säfsund visar att han inte enbart behärskar musikaler och AOR utan har också en imponerande pondus även i en kraftfull vägg av ett musikaliskt fulländat band.

Get Ready For är en omedelbar, högst smittsam hit medan Feel The Flame gör anspråk på plattans bästa låt med snygg refräng och positiv energi. HIO är också en favorit tillsammans med den hjärtskärande och storslagna balladen They Don’t Really Know. Avslutande Make You So Unreal skulle kunnat vara en Dynazty-låt och med andra ord mycket bra.

Twelve och Crossroads visar på bländande melodisäkerhet som balanserar väl från dur till moll paketerat i ett sammantaget levande, vackert och imponerande album som är ett av höstens absolut bästa.

Enbound – The Blackened Heart

[yasr_overall_rating]

Band: Enbound
Titel: The Blackened Heart
Genre: Metal
Skivbolag: Inner Wound
Releasedatum: 2016-11-18
Betyg: 4/5
Bästa låt: Feel My Flame

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER