ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Noveria – Forsaken

noveria-omslag
En modern metalplatta kan mätta lyssnaren snabbt och bli alldeles för identisk i sitt utförande för att hålla hela vägen ut men om du adderar lagom med progressivitet, mörker och riklig dos kärlek kan resultatet bli bländande som för detta italienska band.

Andra skivan och utvecklingen mellan dem är enorm då debuten är en dussinprodukt medan detta är ett moget, nedstämt och intressant album där musicerandet och komponeringarna är av hög klass. Symphony X möter DGM och projektet Epysode tillsammans med orden bedårande och musikaliskt är en hyffsad beskrivning, vilket kan delvis bero på att medlemmar huserar i både DGM och Epysode. Den mastiga produktionen är signerad Simone Mularoni från DGM . Introt är dramatiskt och stämningshöjande och efterföljs av högt tempo med dubbeltramp, intensiv keyboardslinga och tillhörande riff och låten heter Shock.

Därifrån rullar musiken på med skarp intensitet i olika och känslosamma skepnader under tolv låtar. Mixen av symfoniska inslag som blandas med atmosfärsika keyboardinslag och en uns dödsmetalinfluens gör musiken intressant och tilltalande. De episka två avslutande sjuminutersspåren Acceptance och Archangel har allt och är skivans bästa tillsammans med högoktaniga If Only.

Men den största bedriften är att de inte lyckas få mig att tröttna trots att låtarna i snitt är mellan fem och sex minuter långa. Ett suveränt album för höstens känslostormar och annalkande mörker.

Noveria – Forsaken

[yasr_overall_rating]

Band: Noveria
Titel: Forsaken
Genre: Metal
Skivbolag: Scarlet
Releasedatum: 2016-10-28
Betyg: 4/5
Bästa låt: Archangel

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER