CD

kantorn

Killer Bee – Eye In The Sky

killer-bee-eye-in-the-sky

Jag sticker inte under stolen med att jag formligen älskar deras första album “Raw” och att jag håller den plattan allra högst i KILLER BEE´S katalog. Det är därför jag med hänförelse kan konstatera att bandet till stora delar har hittat tillbaka till just det soundet på “Eye In the Sky”. Nog för jag gillat de senaste plattorna, men detta låter klart mer attraktivt i mina öron!

Jag tycker även att Brian “Bee” Frank sjunger bättre än han har gjort på år och dag. Han verkar rentav ha rest tillbaka 20 år i tiden i någon form av tidsmaskin. Hela plattan genomsyras dessutom av en enorm energi och spelglädje. Låtmaterialet matchar med råge denna energi och det är i mitt tycke de starkaste låtarna bandet skrivit sedan debuten 1993!
Detta är blueshårdrock när den är som allra bäst och även om jag normalt sett inte är ett hammondorgel-fan, så passar detta instrument perfekt till KILLER BEE´s kompositioner. På “Eye In The Sky” så blandar man känslan från 70-talet med en modern produktion och slutresultatet är inte annat än mäktigt.Just nu är det väldigt (im)populärt med clowner, men räds inte av skivomslaget. KILLER BEE är varken farliga eller dåliga för er. Nä, dessa “mördarbin” är enbart positiva att ha att göra med.

Killer Bee – Eye In The Sky

Band: Killer Bee
Titel: Eye In The Sky
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Target/Mighty Music
Speltid: 43:09
Releasedatum: 2016-10-14
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Shout It Out/One Step Closer

Relaterade artiklar

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN