ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Overland – Contagious

overland-contagious

Låt oss klargöra två saker när det gäller Steve Overland. Jag är sjukt svag för den här herrens röst och genren han rör sig i. Dessutom är musiken producerad av herrn i fråga riktiga humöralster, där det verkligen gäller att vara i rätt stämning för att uppskatta det smått magiska herr Overland bjuder på.

“Contagious” är utan tvekan en systerplatta till “Epic” som släpptes 2104. Jag fullständigt dyrkade “Epic” och “Conatgious” gör mig inte ett dugg besviken. Plattan är till bredden fylld med rent och skärt AOR/melodicrock örongodis där jag har svårt att plocka ut enskilda favoriter, det är likväl lika svårt att peka ut ngt svagare spår. Ni förstår själva, jag gillar detta.

Det är också ögonbrynshöjande att herr Overland i egen regi slår sitt huvudband FM ordentligt på fingrarna, även om det bandet också släpper ifrån sig kvalitativ rockmusik. Som jag nämnde tidigare är “Contagious” fylld med härliga lättlyssnade melodic rock spår där det egentligen är bara att blunda och peka för att välja favorit spår. Jag blundar och pekar ut “Edge of the universe” “Wildest Dreams” och den ngt rivigare “Intoxicated”, imorgon blundar jag och pekar på några andra spår på denna fullträff.

Finns det inget negativt? Well, detta är ju inte direkt någon platta att skruva på nitbältet till, eller för delen häva några iskalla till. Däremot är det en utmärkt platta att ta ett glas vin till, nu i höstmörkret när humöret behöver lyftas. Det handlar ju självklart om vad man gillar. Jag gillar det mesta. För mig är det här en av årets plattor. Lyssna. Gillar ni vad ni hör rekommenderas “Epic” från 2014 lika väl. Det är snyggt, det är välproddat och det är oerhört proffsigt. Hatten av herr Overland.

Beställ albumet på Ginza:
https://www.ginza.se/product/overland/contagious-2016/271267/

Overland – Contagious

[yasr_overall_rating]

Artist: Overland
Titel: Contagious
Bolag: Escape
Releasedatum: 16-10-21
Genre: Melodic Rock/ AOR
Bästa låt 5/5
Bästa spår: Edge of the Universe

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER