ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Epica – The Holographic Principle

epica the holographic principle

EPICA fortsätter att fläska på rejält och verkar leva efter YNGWIE MALMSTEEN´S gamla vedertagna princip att “more is more”. Jag måste säga att jag får svårt att säga emot i just det här specifika fallet. “The Holographic Principle” innehåller precis alla de element som gjort EPICA till ett av de världsledande banden i genren under det senaste årtiondet.
Den enda lilla skillnaden mot tidigare släpp är att sångerskan Simone Simons låter sprödare än vanligt. Vilket verkar ha varit ett högst medvetet val, i alla fall om man ska tro det man läst på diverse rapporter från studioarbetet. Effekten av detta blir nästan odelat positiv, då konstrasten mellan hennes röst och killarnas growl blir större.

Jag har ju redan nämnt musiken i förbigående och ska man säga lite mer om den, så tycker jag att blandningen mellan det hårda och det melodiska aldrig har varit bättre. Det låter överlag lite hårdare/tyngre och det passar mig utmärkt, eftersom jag gillar när det är rejält med kraft i musiken. Produktionen ska vi förstås inte glömma att nämna, då den har en så stor roll i hur slutresultatet blev på denna skiva. Joost van den Broek har gjort ett enormt bra jobb måste jag säga!
Det känns som EPICA verkligen har hittat rätt den här gången och utvecklad sin stil till närmast total perfektion.

Beställ albumet på Ginza:
https://www.ginza.se/search/1?s=epica+the+holographic+principle

Epica – The Holographic Principle

[yasr_overall_rating]

Band: Epica
Titel: The Holographic Principle
Genre: Symfonisk Metal
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Speltid: 72:07
Releasedatum: 2016-09-30
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Divide And Conquer/Edge Of The Blade

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER