ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Steve Grimmett’s Grim Reaper – Walking in the Shadows

3 Shares

Steve Grimmet´s Grim Reaper

Grim Reaper har inte släppt några plattor sedan Rock You To Hell från 1987, så suget efter en ny Grim Reaper-platta har givetvis varit stort bland fansen. Bandet försvann på grund av skivbolagsstrul och andra tråkigheter, men Steve Grimmett har aldrig släppt Grim Reaper helt, utan har fortsatt att spela låtarna live i diverse konstellationer, trots att orginalgitarristen och grundaren Nick Bowcott inte längre är med. För Bowcotts del har det inte varit några som helst problem med att Grimmett fortsatte, så länge bandnamnet Grim Reaper inte användes. Därav tillägget i bandnamnet, ifall någon nu undrade.

Bandet består numera av Grimmett på sång, Ian Nash på gitarr, Mart Trail på bas, och Paul White på trummor. Grimmett & co låter unga och hungriga, och Grimmetts sång är verkligen imponerande i sitt omfång trettio år efter storhetstiden. Jag hade äran att intervjua honom nyligen, och då hävdade han att orsaken till att han hade bibehållit rösten var för att han tagit det lugnt med spriten, och givit fan i att knarka.


Låtarna är väldigt trallvänliga (om ordvalet är rättvist) och de sätter sig direkt. I’m Coming For You är tex en låt som bara inte går att få bort från skallen. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, det beror helt på vilket humör jag är på. Samtidigt finns det ingen låt som är så där in-i-helvete-bra, och det kan möjligen bero på att Bowcott inte är närvarande. Jag saknar rejäla gitarrdueller, långa solon, mer extrema falsettskrik, och annat som hör genren till.

Produktionen låter ändå så nära 80-talets NWoBHM-sound man kan komma (fast utan skrällande diskant), och sången har verkligen inte mixats bort, den ligger kanske lite väl mycket i förgrunden för vissas smak.

Walking in the Shadows är en stark återkomst, även om det ibland låter väldigt mycket Saxon (lyssna tex på Call Me in the Morning, From Hell och Reach Out). Fans av de gamla plattorna har fått en värdig uppföljare att lyssna in sig på, även om den inte på något sätt är banbrytande. Och jag tror faktiskt att bandet kommer att få många nya fans. Hade plattan släppts på 80-talet så hade de nog slagit igenom på allvar.

Nu hoppas jag att Grimmett och hans Grim Reaper kommer till Sverige (helst Sweden Rock Festival), för jag tror att låtarna på nya plattan kommer att göra sig bättre live.

Steve Grimmett’s Grim Reaper – Walking in the Shadows

Band: Steve Grimmett’s Grim Reaper
Titel: Walking in the Shadows
Genre: Hårdrock, New Wave of British Heavy Metal
Skivbolag: Dissonance Productions
Releasedatum: 2016-09-23
Betyg 3/5
Bästa låt: Come Hell or High Water

Låtlista:

01. Wings Of Angels
02. Walking In The Shadows
03. Reach Out
04. I’m Coming For You
05. From Hell
06. Call Me In The Morning
07. Rock Will Never Die
08. Temptation
09. Thunder
10. Now You See Me
11. Blue Murder
12. Come Hell Or High Water

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter