ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Antichrist – Forbidden World (8.0)

2 Shares

antichrist-forbidden-world

Band: Antichrist
Titel: Forbidden World
Genre: Thrash Metal
Skivbolag: High Roller Records
Releasedatum: 2011-10-28
Betyg: 8/10

Växjos thrash-stoltheter Antichrist startade år 2005 och har sedan dess gjort sig kända som Sveriges kanske mest kompromisslösa band. Man har inte försökt ragga till sig ett skivkontrakt genom att göra tillrättalagd thrash á la Metallica osv, man har istället spelat den skramligaste, hetsigaste och mest frenetiska old school thrashen som går. Man har inte ens gjort demoskivor. Man har istället gjort demokassetter. Sug på den karamellen ett slag och låt det sjunka in. Kassetter. På 2000-talet. Det är så jävla tufft att jag får en liten tår i ögonvrån. Rättare sagt hade jag kunnat få det om jag var kapabel att gråta, men nu är jag ju som tur är alldeles för hård och manlig för sådana tilltag. Med dessa två demokassetter, Crushing Metal Tape (2009) och Put To Death (2010), blev bandet fort ett av de största namnen inom den svenska undergroundscenen, vilket bland annat inneburit att man mer eller mindre blivit husband på undergroundscenens Mecca; festivalen Muskelrock.


Nu är det dock inte några demokassetter som ska avhandlas, nu är det Antichrists efterlängtade fullängdsdebut som gäller! Precis som på demokassetterna så är det skitig och rå thrash metal som gäller, produktionen låter precis så old school som man hade hoppats på! Det enda negativa med ljudet enligt mig är att sången är lite för lågt mixad. Det är väldigt synd att det är så, för sångaren Steken gör en helt fantastisk insats bakom micken. Hans frenetiska och desperata thrashvrål i diverse tonlägen och pitch är makalöst imponerande, helt klart en av de bästa sånginsatserna under hela 2011! Även om Steken inte är någon Jörn Lande rent tekniskt så har han en sådan satanisk och primal känsla och desperation i sin röst, vilket passar Antichrists musik perfekt. Och ärligt talat, klassiskt ”duktiga” sångare är ju oftast skittråkiga och är egentligen en del av allt det som den rebelliska rocken var emot en gång i tiden. Musikaliskt är det väldigt energiskt tempo för det mesta, men i låtar som Necropolis samt den instrumentala Minotaur visar Antichrist upp en tyngre och långsammare sida. Av dessa två låtar är det framförallt Necropolis som snabbt placerar sig som en klar favorit på plattan hos mig. Andra favoriter hos undertecknad från detta veritabla old school bonanza är Dark Sorcery, Torment Of Hell och Victims Of The Blade.

Gillar man old school thrash i stil med gamla Slayer, Kreator och Sodom, speed metal á la Agent Steel samt uppskattar true skitig jävla 80-tals-heavy metal är Forbidden World kanske den enda plattan från 2011 man behöver äga. Det enda som drar ner betyget en aning är dels den låga sången, men också att musiken ibland blir lite endimensionell, det hade behövts ytterligare en låt i stil med Necropolis för att bryta mallen litegrann. Trots detta är alltså Forbidden World en otroligt bra thrashplatta och en verklig fest för sådana som jag själv som älskar old school metal!

Bästa låt: Torment Of Hell

Låtlista:

01. Dark Sorcery
02. Militia of Death
03. Torment in Hell
04. Forbidden World
05. Necropolis
06. Victims of the Blade
07. Death Rays
08. Sign of the Beast
09. Minotaur
10. Terror Dimension

{youtube}KQrg_rUvpQs{/youtube}

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter