ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Beggars & Thieves – We Are The Broken Hearted (7.0)

0 Shares

beggars-thieves-album

Band: Beggars & Thieves 
Titel: We Are The Broken Hearted 
Genre: Melodisk Rock 
Skivbolag: Frontiers  
Producent:  
Releasedatum: 2011-12-02 
Betyg: 7/10   
 
Beggard & Thieves var ett typiskt “one record wonder” från början utav nittiotalet. Debuten är finfin uppvisning i melodisk rock och singeln ’Beggars & Thieves’ fick rikligt med speltid både på MTV och radio. När det var dags för album nummer två ’Look What You Create’ hade grungen kommit och Beggars & Thieves buntades ihop med de andra hår- och sleazebanden och karriären var i princip över. 
 
Beggars & Thieves kärnduo Louie Merlino (sång) och Ronnie Mancuso (gitarr) har sedan dess hållit sig upptagna med att bland annat skriva jinglar till Nascar samt spelat med bandet Sin City All-Stars som de bildade tillsammans 2004. 
 
2009 såg jag Louie och Ronnie uppträda akustiskt på engelska Firefest med så god respons att de kom tillbaka igen året efteråt med fullt manskap och elektricitet i gitarren. Fröet till Beggars & Thieves riktiga comeback var sått! 
 
Nu är vi här, december 2011 och vi har album nummer fyra framför oss. Det första sedan 1999 års flopp ’The Grey Album’ och det känns som om tiden stått stilla. ’We Are The Broken Hearted’ är precis vad du kan förvänta dig ifrån Louie och Ronnie, refrängstark melodisk rock kryddad med massor av akustiska gitarrer. Musiken påminner lite om sentida Dare men utan de keltiska influenserna och vet ni vad det bästa är? Louie sjunger nå så in i helvete bra att man bara trillar av stolen i förtjusning! 
 
Inledande och tillika videonsingeln ’We Come Undone’ lägger ribban direkt med klockrena melodier som får det att krypa av välbehag i skinnet och en refräng att skrika sig hes till. Kanske lägger den till och med ribban lite för högt då ingen av de efterföljande låtarna klättrar upp på samma höga höjder.  Nu betyder inte det att resten av låtarna inte håller måttet, oh nej!
 
Andra låtar som hade framstått som pärlor utan ’We Come Undone’ i sällskapet är melankoliska halvballaden ’Oil & Water’, ‘Innocence’ med sina moderna drag och fotbollskörer, ‘Stranden’ med sin fina refräng, ihärdiga gitarrspel och snygga mandolin, samt avslutande ‘We Are The Broken Hearted’ som är låten med precis allt vad fansen vill höra, inklusive 20 sekunders avslutande saxonfon som till och med jag kan ha överseende med. 
 
Beggars & Thieves ano 2011 är en positiv överraskning och jag tror inte att någon kommer bli besviken med den här skivan. Jag ser fram emot att snart få se dem live igen. Vem vet, kanske blir det redan på nästa års Firefest? 

Bästa låt: We Come Undone


Låtlista:

01. We Come Undone
02. Oil & Water
03. Innocence
04. Never Gonna See You Again
05. Beautiful Losers
06. Seven Seconds
07. Stranded
08. Wash Away
09. Midnight BlueWe Are the Brokenhearted

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter